• Πολιτισμός

    Τασούλας: Εγκαινίασε την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On» στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας

    Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας


    «Η Βουλή παρουσιάζει στο αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό σύγχρονες ελληνικές και παγκόσμιες εκδοχές της σύγχρονης τέχνης, σε μια εποχή μεγάλου προβληματισμού, αμφισβητήσεων και αγωνίας για το μέλλον». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «ΝΕΟΝ» και τον συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία «επιτελεί συνταγματικό καθήκον, όσο κι αν αυτό δεν είναι τόσο συμβατό με την παραδοξότητα, με τον μοντερνισμό, με την προκλητικότητα των έργων τέχνης».

    Για να προσθέσει: «Κι όμως, το Σύνταγμά μας στο άρθρο 16, μας επιτάσσει να προβάλλουμε την τέχνη. Η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα είναι ελεύθερες και το κράτος έχει υποχρέωση να τα προωθεί».

    Η έκθεση «Dream On»

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πολιτιστικός οργανισμός «ΝΕΟΝ» ενεργοποιεί τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στον δημόσιο χώρο.

    Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση «Dream On» συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων.

    Η έκθεση παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα της συλλογής που στη συνέχεια θα δοθούν ως δωρεά σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago).

    Είναι η πρώτη φορά που πολλά από τα έργα μεγάλης κλίμακας της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου παρουσιάζονται στην Ελλάδα, και μάλιστα συγκεντρωμένα στον ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου.

    Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On» ξεκινά στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2022, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218, έναν χώρο «μνημείο», όπως κηρύχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ναυτικός αγώνας των Ελλήνων στο Αιγαίο – Μία πλωτή έκθεση

    Συγκίνηση στο Μουσείο Ακρόπολης για τον οριστικό επαναπατρισμό θραύσματος της ζωφόρου



    ΣΧΟΛΙΑ