• Πολιτισμός

    Συμβολική και υψηλής σημασίας η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα στην Ακρόπολη

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη κατά την έναρξη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων


    «Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα το πρωί, που επισκέφθηκε την Ακρόπολη, πρώτη ημέρα της επανέναρξης της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

    Και πράγματι η Ακρόπολη, μονάχη τόσο διάστημα, ζωντάνεψε και πάλι σήμερα, περιμένοντας σιγά σιγά τους επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο. Με πρώτη, φυσικά και συμβολικά, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο κάλλος και την αρμονία των μοναδικών μνημείων της Ακρόπολης, που έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο.

    Λίνα Μενδώνη και Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης

    «Πρόκειται για μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο «ψηφιακός» εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας», πρόσθεσε η ίδια.

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Λίνα Μενδώνη στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
    Λίνα Μενδώνη και Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης

    Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε, επίσης, ότι με την φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων « θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα» και κατέληξε: «Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος».

    Ακρόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ