• Πολιτισμός

    Σάντρα Μαρινοπούλου: Το γκαλά στη Νέα Υόρκη με την JPMorgan

    Σάντρα Μαρινοπούλου: Το γκαλά στη Νέα Υόρκη με τη J.P. Morgan

    Σάντρα Μαρινοπούλου σε παλιότερη εκδήλωση τέχνης


    Οι προσκλήσεις έχουν σταλεί. Η Σάντρα Μαρινοπούλου προσκαλεί τους «φίλους» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο πιο περίοπτο φιλανθρωπικό γεύμα της χρονιάς. Η J.P. Morgan private bank τιμάει με την υποστήριξή της.

    Κατανοητό: Με 10.000 δολάρια το τραπέζι ή 1000 το άτομο, θα υποδεχτεί τους καλύτερους πελάτες της. Στηρίζει επίσης η Ardian της Ντομινίκ Σενεκιέ.

    Το φιλανθρωπικό γκαλά (benefit για την ακρίβεια) αποτελεί σταθερό θεσμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Αλλά προσοχή: Δεν αφορά (κυρίως) τους Αθηναίους, αλλά τους νεοϋρκέζους (ως επί το πλείστον) ή (ελληνο)αμερικάνους φίλους του Μουσείου.

    Η Σάντρα Μαρινοπούλου (née Κασσάνδρα, το γένος Φιξ) ως πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και άξια συνεχίστρια μετά την περίφημη ιδρύτρια του Μουσείου Ντόλλυ Γουλανδρή (θεία της Σάντρας από την πλευρά της μητέρας της), έχει ευρύτατες διασυνδέσεις στην Αμερική. Τις έχει εκμεταλλευτεί όσο πρέπει για τις ανάγκες των σκοπών του Ιδρύματος Κυκλαδικής Τέχνης  (CAF, Cycladic Art Foundation) και του Μουσείου.

    Για την οργάνωση του φιλανθρωπικού γκαλά στη Νέα Υόρκη το Μουσείο πάντα συνεργάζεται με το λιγότερο γνωστό Ίδρυμα Κυκλαδικής Τέχνης που εδρεύει εκεί. Το Ίδρυμα ασχολείται κυρίως με τη μελέτη του κυκλαδικού πολιτισμού.

    Εκεί που χορεύουν οι αστέρες

    Αυτή τη χρονιά αποφασίστηκε από κοινού ότι το γεύμα θα πραγματοποιηθεί στην περίλαμπρη αίθουσα Rainbow Room (Ουράνιου Τόξου) στο κέντρο Ροκφέλερ (Rockefeller Centre). Αν οι τοίχοι είχαν φωνή θα μαρτυρούσαν τις πιο ιδιωτικές ιστορίες της ανώτερης τάξης από το 1924 μέχρι σήμερα.

    Η πρόσκληση σε δείπνο (και ειδικά με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίου), δεν «σερβίρεται» με ωμό τρόπο.

    Πέρα από την ενδιαφέρουσα ομιλία της Αγγελικής Κοσμοπούλου, η Σάντρα Μαρινοπούλου θα θωπεύσει τους πιο εκλεκτούς δωρητές με μικρότερα και μεγαλύτερα «δώρα»…

    Στο γκαλά παρελαύνουν τα ωραιότερα ανδρικά black tie κοστούμια και οι μεγαλοπρεπέστερες τουαλέτες.

    Όσο για τα κοσμήματα; Μια περιουσία το καθένα…

    Η φωτό ανήκει στον περίφημο λάτρη της Ελλάδας McCabe

    Στην πρόσκλησή της η Σάντρα Μαρινοπούλου σημειώνει (και υπογράφει ιδιοχείρως):

    My dear Cycladic Friends,

    It is our pleasure to share with you our upcoming Cycladic fundraiser event at the Rainbow Room, on November 15, 2022. 

    Our keynote speaker, Dr. Angeliki Kosmopoulou, will travel us back in time to the civilization of the beautiful Cycladic islands and share our vision for the sustainable future of those everlasting societies that are still cherished and admired. 

    Together with the Cycladic Art Foundation, we are looking forward to welcoming you all in New York in November.

    My very best,

     

    Σπεύσατε!

     



    ΣΧΟΛΙΑ