• Πολιτισμός

    Ρεβέκκα Καμχή: Ένα ασυνήθιστο ντουέτο γύρω από τον Γεωργίου

    Ρεβέκκα Καμχή: Ένα ασυνήθιστο ντουέτο γύρω από τον Γεωργίου

    Ρεβέκκα Καμχή


    Η τελευταία έκθεση που διοργανώνει η Ρεβέκκα Καμχή στην φερώνυμη γκαλερί της …φυσάει. Πρόκειται για την έκθεση που τιτλοφορείται Από την οπτική του ναι, με δημιουργό τον Αλέξανδρο Γεωργίου.

    Η έκθεση εμπλουτίστηκε από την αρχή με ζωντανό υλικό, με τους θεατές να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της. Οι επισκέπτες μπορούσαν να περιεργαστούν τον καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της σύνθεσης των έργων του. Και ακόμη και σήμερα, μπορούν να παραγγείλουν από αυτόν το πορτρέτο τους, ύστερα από συνεννόηση με την Γκαλερί Ρεβέκκα Καχμή.

    Αυτή τη φορά, με αφορμή τη χρονική επέκταση της συγκεκριμένης έκθεσης, η Ρεβέκκα Καμχή οργανώνει στους χώρους της γκαλερί μια ιδιαίτερη, μοναδική βραδιά, ένα ρεσιτάλ μουσικής.

    Ερμηνεύτριες, οι βιολονίστα Ράνια Ζέττα και η πιανίστρια Μάσα Τζόζιλο (Masa Josilo) από το Βελιγράδι.

    Η πρώτη έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη Συμφωνική Ορχήστρα Toda shi στην Ιαπωνία, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνιέτα Χανίων και άλλα μουσικά σύνολα.

    Η  Masa Josilo, με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της, ασχολείται με τη διδασκαλία πιάνου. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ωδείο και τα τελευταία χρόνια με το Ωδείο Μητσάκου.

    Από την πλευρά του Ναι

    Τα έργα της έκθεσης του Αλέξανδρου Γεωργίου αποτελούν προέκταση της προσωπικής, υπαρξιακής αναζήτησής του. Στις συνθέσεις του μπορεί κανείς να αναγνωρίσει πλάσματα αινιγματικά, που δεσμεύουν την προσοχή του θεατή και κινητοποιούν το φαντασιακό. Ανά στιγμές αισθάνεται ότι αντικρίζει ένα κάτοπτρο, ανοίγοντας ιλιγγιώδεις προοπτικές, ο συνδυασμός κωμωδίας και τρόμου.

    Η έκθεση Από την οπτική του Ναι αποτελεί μια ωδή στην κατάφαση για τη ζωή, να υπενθυμίζει ότι άγνωστο και το ρίσκο δεν χρειάζεται να φοβίζουν. Σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο χρειάζεται αυτή η υπέροχη υπέρβαση.

    Αλέξανδρος Γεωργίου επί τω έργω στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

    Πληροφορίες

    Ρεσιτάλ πιάνου από τις Masa Josilo και Ράνια Ζέττα

    Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 7:30 μ.μ.

    Διάρκεια ρεσιτάλ 45΄

    Είσοδος ελεύθερη.

    Απαιτείται κράτηση θέσεων στο [email protected] με τον αριθμό των ατόμων που θα θέλατε να παρευρεθούν.

    Η έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου παρατείνεται έως τις 27 Ιανουαρίου. Ο καλλιτέχνης θα πραγματοποιεί πορτρέτα επισκεπτών, Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή από τις 4 ως τις 6 μ.μ.

    Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή

    Λεωνίδου 9
    Μεταξουργείο
    Αθήνα 104 37
    +30 210 5233049
    Τετάρτη – Παρασκευή : 12-6



    ΣΧΟΛΙΑ