• Πολιτισμός

    Πλήθος επισκεπτών στις Μυκήνες – Ολοκληρώνονται τα έργα πυροπροστασίας

    Μυκήνες θησαυρός Ατρέα

    Η Ακρόπολη των Μυκηνών σήμερα με το τοπίο πλήρως αποκατεστημένο μετά την πυρκαγιά


    Περί τους 17.500 τουρίστες επισκέφθηκαν τις Μυκήνες από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου, αριθμός εξαιρετικά υψηλός δεδομένων των συνθηκών της φετινής σεζόν λόγω της πανδημίας.

    Ο αρχαιολογικός χώρος εξάλλου μετά από τη δοκιμασία που πέρασε στις 31 Αυγούστου εξ αιτίας της πυρκαγιάς είναι  πλέον απολύτως αποκατεστημένος χωρίς να υπάρχουν στο παραμικρό τα όποια κατάλοιπα της φωτιάς, καθώς η εικόνα έχει αποκατασταθεί και το πράσινο έχει καλύψει και πάλι τον χώρο. Σήμερα ωστόσο δίνεται και η οριστική λύση στην πυροπροστασία των Μυκηνών με το έργο εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο με βάση την προγραμματική σύμβαση ύψους 650.000 ευρώ, που υπογράφηκε  μεταξύ της υπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λίνα Μενδώνη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

    «Το έργο περιλαμβάνει την συμπλήρωση  όλων των υφιστάμενων υποδομών πυροπροστασίας ώστε το επόμενο καλοκαίρι να είναι ακόμη περισσότερο θωρακισμένος ο χώρος των Μυκηνών», όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού.

    Μία ακόμη προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε εξάλλου, σχετική με την αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου -ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ- ως οφειλόμενη τιμή σε έναν από τους σημαντικότερους έλληνες πολιτικούς του 19ου αιώνα τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, που διατέλεσε δέκα φορές πρωθυπουργός.

    Μυκήνες Πύλη Λεόντων
    Η Ακρόπολη των Μυκηνών σήμερα με το τοπίο πλήρως αποκατεστημένο μετά την πυρκαγιά

    Ο εγκαταλειμμένος πύργος βρίσκεται στον δήμο Δυτικής Μάνης, στον κάμπο της Αβίας και η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση μελέτης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου το έργο να μπορέσει  να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

    Όπως είπε εξάλλου ο κ. Νίκας δέκα ακόμη νέα έργα, που αφορούν αναστηλώσεις αρχαιολογικών χώρων διαφόρων περιόδων πρόκειται να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κάτι που έχει και οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή.

    Η Ακρόπολη των Μυκηνών σήμερα με το τοπίο πλήρως αποκατεστημένο μετά την πυρκαγιά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    Νέα απάντηση του Υπ. Πολιτισμού και του καθηγητή Μανώλη Κορρέ για τα έργα στην Ακρόπολη – Οι παλαιές τσιμεντένιες διαδρομές και τα νέα έργα (video)

    Η αλήθεια για τις Μυκήνες – Άνθρακες ο θησαυρός της αντιπολίτευσης

    Η κανονικότητα επανήλθε στις Μυκήνες – Επισκέπτες και αυτοψίες στον αρχαιολογικό χώρο



    ΣΧΟΛΙΑ