• Πολιτισμός

    Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα

    Πασχάλης Τσαρούχας

    Πασχάλης Τσαρούχας


    Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα συγκρότησαν οι έλληνες ηθοποιοί, που ανήκουν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

    «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο σωματειακό όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ.

    Διαχωρίζοντας παράλληλα το ρόλο του, δεδομένου ότι «Δεν είναι και δεν υποκαθιστά την δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στην διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου».

    Η πλήρης σύνθεση του Πειθαρχικού  Συμβουλίου είναι η εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ) και μέλη η Λίλα Καφαντάρη και η Ειρήνη Λιγάτου.

    Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΗ αναφέρει επίσης, ότι σώμα του Πειθαρχικού διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό του, ώστε να διασφαλίζεται η ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν. Κατόπιν αυτών ζητεί από όλους να αφήσουν τα μέλη του Πειθαρχικού να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς περιττές πιέσεις.

    Προσθέτει μάλιστα ότι άμεσα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα δημοσιευθεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο της ομάδας εργασίας νομικής και ψυχολογικής στήριξης για ζητήματα βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας.



    ΣΧΟΛΙΑ