• Πολιτισμός

    Ως την Κυριακή η έκθεση για αρχαιολοτρεία και φιλελληνισμό στο Κυκλαδικό – Παράταση έκθεσης Ρούμπι

    Οψη της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου»


    Ως την Κυριακή 20 Ιουνίου και μόνον θα έχουν την ευκαιρία, όσοι το επιθυμούν, να επισκεφθούν την εξαιρετική έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

    Αντίθετα παρατείνεται ως τις 27 του μήνα η έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Sterling Ruby με μία επιλογή από τα διάσημα κεραμικά έργα του.

    Ένας διάλογος σημαντικών  ευρωπαϊκών έργων του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασσικισμού με αρχαία αριστουργήματα στο πλαίσιο της ανάδειξης της αρχαιολατρείας και του φιλελληνισμού που άνθησαν στο πλαίσιο του Αγώνα των Ελλήνων είναι η έκθεση, που αποτελεί και τη συμμετοχή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

    Η έκθεση παρουσιάζεται υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του καθηγητή Νίκου  Σταμπολίδη ενώ τα εκθέματα  προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου.

    Όσον φορά εξάλλου τις  αρχαιότητες είναι δάνεια από μεγάλα μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως τα Μουσεία του Καπιτωλίου της Ρώμης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστια, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Ελεύθερνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου. Για την πραγματοποίηση της έκθεσης μάλιστα υπήρξε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση με την ΑΙΓΕΑΣ, Αστικής μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου.

    Οψη της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου»

    Η έκθεση «Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics»  παρουσιάζεται μέσα στην μόνιμη συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου και στην πτέρυγα Ντόλλη Γουλανδρή. Πρόκειται για μία πρόσκληση που απηύθυνε το μουσείο στον διεθνούς φήμης αμερικανό καλλιτέχνη Sterling Ruby να πραγματοποιήσει μια εικαστική παρέμβαση εντός της μόνιμης συλλογής  του, παρουσιάζοντας μία επιλογή από τα κεραμικά  γλυπτά του. Η έκθεση περιλαμβάνει  21 συνολικά κεραμικά έργα και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Gagosian.

    Κεραμικά έργα του Στέρλινγκ Ρούμπι



    ΣΧΟΛΙΑ