• Πολιτισμός

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή: Ξεχωριστές δράσεις και δώρα για τον ένα χρόνο ζωής

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα


    Τον ένα χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 4 Οκτωβρίου το μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι με τα αριστουργήματα της σύγχρονης τέχνης. Ξεχωριστές δράσεις και δώρα περιμένουν τους επισκέπτες, οι οποίοι ωστόσο για την είσοδό τους θα πρέπει να έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση.

    «Ο χρόνος που πέρασε, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κατακλείδα αλλά και προοίμιο ταυτόχρονα. Θα είναι το τέλος των δυσοίωνων συμβάντων και η αρχή μιας νέας εποχής που θα μας επαναφέρει στην τροχιά της κανονικότητας», όπως λέει για την επέτειο ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, προσθέτοντας πως «Σε κάθε περίπτωση, η καρδιά του ονείρου των ιδρυτών, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επετειακού χρόνου».

    Η ημέρα πλαισιώνεται από την παρουσίαση ενός εκτενούς φωτογραφικού αφιερώματος για το χρονικό της κατασκευής του κτηρίου του Ιδρύματος στην Αθήνα, μία διαδρομή στην πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα, που με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι» υπογράφονται από τον φωτογράφο Χριστόφορο Δουλγέρη.

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα

     

    Εξάλλου διαγωνισμοί που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας στο μουσείο θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να διεκδικήσουν δώρα, όπως πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη. Την ίδια ημέρα αρχίζει ένα μεγάλο μπαζάρ με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.

    Το βέβαιο είναι ότι από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, ως σήμερα, το μουσείο αγαπήθηκε από τον κόσμο, καλωσορίζοντας επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τη σπάνια συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης, περιηγήθηκαν στο μουσείο και συμμετείχαν σε πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι μόλις πέντε μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του αναγκάστηκε, όπως όλα τα μουσεία ασφαλώς, να κλείσει εξ αιτίας του κορονοϊού, η ένταξή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας υπήρξε κάτι περισσότερο από θεαματική.

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα

    Σήμερα το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται το κοινό με ασφάλεια, έχοντας λάβει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Έτσι, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο μουσείο και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση του αντισηπτικού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Στο μουσείο εξάλλου λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο Μουσείο.

    Όσον αφορά την ηλεκτρονική προκράτηση γίνεται στο goulandris.gr. Επιπλέον, το ωράριο λειτουργίας προσαρμόζεται και το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό εκείνη την ημέρα από τις 10.00 έως τις 20.00.

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ