Μουσείο Ακρόπολης: Έντεκα χρόνια λάμψης – Το Σάββατο τα γενέθλια με μειωμένο εισιτήριο

Η μοναδική θέα από το καφέ του Μουσείου Ακρόπολης
Δημοσιεύτηκε:

Τα έντεκα χρόνια λειτουργίας του κλείνει το Σάββατο 20 Ιουνίου το Μουσείο Ακρόπολης και υποδέχεται ανανεωμένο και με πολλή χαρά τους επισκέπτες του, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική τους προστασία.

Την ημέρα αυτή, μάλιστα, η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη, δηλαδή 5 ευρώ, ενώ η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», που θα συνεχιστεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου έχει ελεύθερη είσοδο.

Το εστιατόριο, εξάλλου, θα παραμείνει ανοιχτό το Σάββατο, 20 Ιουνίου ως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, ξεκινούν οι εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους- φροντιστές. Οι παρουσιάσεις γίνονται με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες το Μουσείο διαθέτει δωρεάν στους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας, την οποία οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους (δεν διατίθεται από το Μουσείο).

Το Μουσείο Ακρόπολης με ένα τμήμα της αρχαιολογικής ανασκαφής
Οι παρουσιάσεις – ξεναγήσεις είναι οι εξής:

«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»

Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο, ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα. (Ελληνικά: Παρασκευή, 13:00. Αγγλικά: Παρασκευή 11:00. Διάρκεια: 50 λεπτά)

«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο»

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις, με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. (Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, 20:00. Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, 18:00. Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιαστική αναπαράσταση του χρυσελεφάντινου αγάλματος της θεάς Αθηνάς

«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια. (Ελληνικά: Σάββατο & Κυριακή, στις 13:00. Αγγλικά: Σάββατο & Κυριακή, στις 11:00. Διάρκεια: 45 λεπτά)

Σε κάθε παρουσίαση μπορούν να συμμετέχουν έως 10 επισκέπτες, με απαραίτητη την έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10 (πλην του Σαββάτου 20 Ιουνίου θα είναι μειωμένο στα €5.

Κρατήσεις για δείπνο πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο 210 9000915.