• Πολιτισμός

    Μαρίνα Βερνίκου: Πώς κινητοποιεί σήμερα το κοινό της Creaid;

    Η Μαρίνα Βερνίκου φωτογραφημένη για το Athens Voice

    Η Μαρίνα Βερνίκου φωτογραφημένη για το Athens Voice


    Περιεχόμενα

    Αστείρευτη φαντασία για το κοινό καλό. Η Creaid δημιουργήθηκε το 2015 από τη Μαρίνα Βερνίκου.

    Αποτελεί μη κερδοσκοπική εταιρεία με ανθρωπιστική αποστολή που στηρίζεται σε καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες. Για την ακρίβεια στηρίζεται στην δημιουργικότητα των ίδιων των υποστηρικτών του σωματείου για να ενισχύσει τοπικές κοινότητες και ανθρώπους σε ανάγκη. Το ακρωνύμιο ελληνιστί σημαίνει Δημιουργώ Και Βοηθώ (Creaid, create, aid).

    Έχει οργανώσει συλλογές μόδας, συλλογές κοσμημάτων, και άλλες ντιζάιν εκθέσεις. Τα αντικείμενα πουλιούνται μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών που οργανώνει η Μαρίνα Βερνίκου μέσω της Creaid.

    Στην πρώτη δημοπρασία της Creaid το 2015, υποστηρικτές όπως η Βίκυ Καγιά, η Τατιάνα Μπλάτνικ ή η Zeus and Dione, αλλά και καλλιτέχνες, όπως ο Αλέκος Φασιανός, η Μαρία Φιλοπούλου και η Βασιλική, δημιούργησαν πρωτότυπες Tote Bags (τσάντες).

    Με την κοινωνική ακτινοβολία που απαλαμβάνει η Μαρίνα Βερνίκου, οργανώνει μεγάλης κλίμακας φιλανθρωπικές βραδιές με εκατοντάδες καλεσμένους.

    Με την δημοπρασία που αφορούσε ντιζάιν φωτιστικά, δημιουργήθηκε το 2016 πρωτότυπη παιδική χαρά στο νοσοκομείο Παίδων Π. και Α.Κυριακού.

    Στην τρίτη κατά σειρά έκθεση που διοργάνωσε η Μαρίνα Βερνίκου το 2017 με τίτλο Designer Jewelry συμμετείχαν αφιλοκερδώς πάνω από εκατό διεθνή ονόματα της κοσμηματοποιίας. Καίσαρης, Ιλεάνα Μακρή, Φιόνα Σβαρόφκσι, Κασίς, Μινάς, Έλενα Σύρακα, Κούλης μεταξύ άλλων. Οι δημιουργίες που δημοπρατήθηκαν αγοράστηκε ιατρικός εξοπλισμός για τα νεογνά στο Παίδων Π & Α Κυριακού.

    Το 2019 με την δημοπρασία Haute Couture Collection φρόντισε να παρέχει και στο Παίδων Αγία Σοφία αντίστοιχο παιδότοπο.

    Η Μαρίνα Βερνίκου με την ακτινοβολία της αλλά και το ίδιο το καλλιτεχνικό, «χειροποίητο» περιεχόμενο των δημοπρασιών της, per se πιο χαλαρό και νεανικό, χαρίζει σε αυτά τα πάρτι γιορτινό χαρακτήρα. Ασυνήθιστος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων αν μη τι άλλο, πιο ελκυστικός ενίοτε από τα μεγάλα δείπνα της παραδοσιακής φιλανθρωπίας.

    Πέρσι από την Creaid δημοπρατήθηκαν προσωπικά αντικείμενα μεγάλης συμβολικής αξίας -από τα γυαλιά του Παπανδρέου, το κομπολόι του Καραμανλή, το ροζάριο του Πάπα έως την μπλούζα του Μπέκαμ και του Μέσι.

    Wave, Κώστας Βαρώτσος

    Τέχνη

    Φέτος ήδη άνοιξε η έννατη δημοπρασία με τίτλο Art & Design 2024 όπου συμμετέχουν εβδομήντα πέντε διάσημοι και πιο νέοι, αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες.

    Ο περίφημος Κώστας Βαρώτσος συμμετέχει με το έργο Wave (Κύμα). Αλλά και η Χρύσα Βέργη, η Ιωάννα Ράλλη, ο Θανάσης Λάλας, η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, ο Γιώργος Σταθόπουλος, η Βασιλική Κούκου ο Γιώργος Κυπρής, η Νατάσσα Πουλαντζά, η Βαρβάρα Λιακουνάκου, ο Μάνος Ιωαννίδης. Συμπεριλαμβάνεται και σπάνιο έργο I love Greece της Σοφίας Βάρη η οποία απεβίωσε πέρυσι.

    Η Μαρίνα Βερνίκου δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τι σκοπό θα στηρίξει αλλά οπωσδήποτε δεν θα απογοητεύσει.

    Πληροφορίες

    Η δυνατότητα για προσφορές στην δημοπρασία Art & Design 2023 ανοίγει στις 14 Απριλίου και κλείνει στις 21 Απριλίου 2024.

    Creaid

    Βουκουρεστίου 11
    106 71 Αθήνα

    +30 210 3650179

    [email protected]

    Αρ. Μητρώου Σωματείου: 30539

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρίνα Βερνίκου: Φέρνει Μέσι, Μπέκαμ, Πάπα στην «Ελπίδα»

    CREAID: Μόδα και υψηλή ραπτική σε μια έκθεση υπερθέαμα για καλό σκοπό!

    Δάφνη Ζουμπουλάκη: Με τον Μανώλη Χάρο «απελευθερωμένο»



    ΣΧΟΛΙΑ