• Κοινωνία

    Μαρίνα Βερνίκου: Φέρνει Μέσι, Μπέκαμ, Πάπα στην «Ελπίδα»

    Μαρίνα Βερνίκου: Φέρνει Μέσι, Μπέκαμ, Πάπας στην «Ελπίδα»

    Η Μαρίνα Βερνίκου με τον Αρχιεπίσκοπο


    Η Μαρίνα Βερνίκου αποδεικνύει τη μεγάλη ακτινοβολία της. Φτάνει ακόμη και ως τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο: Η πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Creaid συγκεντρώνει χρήματα για το σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο.

    Η Μαρίνα Βερνίκου διοργανώνει τη φιλανθρωπική δημοπρασία Memorabilia με προσωπικά αντικείμενα επιφανών ανθρώπων από όλο τον κόσμο -δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές παραχώρησαν αγαπημένα τους πράγματα…

    Το πάνθεον του διεθνούς τζετ σετ δίνει ένα κομμάτι του εαυτού του. Η λίστα απαρτίζεται από ονόματα τόσο λαμπερά και πρόσωπα τόσο ακριβοθώρητα, που ζαλίζει τον κοινό θεατή της.

    Από τον @dimichka απέκτησε την μπλούζα του Μέσι

    Από τον Μέσι στον Τάισον

    Μπορεί κανείς αποκτήσει ένα «κομμάτι» από την JLo ή τον Λιονέλ Μέσι. Η λατίνα δίνει ένα βραχιόλι της: Γνωστό τοις πάσι πόσο λατρεύει τα κοσμήματα… Ενώ ο Μέσι το Dolce Gabbana μακό με την υπογραφή του.

    Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, που έχει στηρίξει αρκετές φορές την Ελπίδα, επίσης δίνει υπογεγραμμένη μπλούζα του.

    Το ίδιο και ο Ντέβιντ Μπέκαμ, ο Ναδάλ, ο Πύρρος Δήμος, ο Πετρούνιας, ο Φορτούνης του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός per se.

    Μεταξύ πολλών άλλων που έδωσαν στολές από την γκαρνταρόμπα τους με την υπογραφή τους.

    Ο Μάικ Τάισον διαφοροποιείται: Δίνει τα γάντια του.

    To vade mecum κόσμημα του Αρχιεπισκόπου

    Ο Ιωάννου παραχωρεί έργο ιδιαίτερης αξίας

    Ο Δάκης Ιωάννου παραδίδει για πρώτη φορά ένα από τα πρώτα (και πολύ γνωστα) έργα που ο ίδιος φιλοτέχνησε ως φοιτητής στο NYU της Νέας Υόρκης (σπούδασε αρχιτεκτονική και πολιτικός μηχανικός).

    Πρόκειται για πίπα Ντάνχιλ (παραπέμποντας μάλλον στον Μαγκρίτ) ειρωνικά και ανίερα κολλημένη πάνω σε μπουκάλι κόκα κόλας. Γλυπτό λουσμένο σε λευκό. Θα μπορούσε να ξεκινάει από ψηλή τιμή εκκίνησης. Συμμετέχει χωρίς προσδιορισμένη τιμή.

    Επίσης, ο Ιωάννου διαθέτει έργο από τον μεγαλύτερο εν ζωή καλλιτέχνη και προσωπικό του φίλου Τζεφ Κουνς. Με τιμή εκκίνησης τα 2.500 ευρώ.

    Ο Δάκης Ιωάννου φοιτητής με το έργο του

    Εκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο που συμμετέχει με ένα καθαγιασμένο δικό του ροζάριο, ο ημέτερος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παραδίδει Vade Mecum κόσμημα από την προσωπική του συλλογή. Vade mecum σημαίνει στα λατινικά κάτι που κρατάει κανείς διαρκώς μαζί του.

    Ποιος δεν επιθυμεί ένα κομμάτι του Κωνσταντίνου Αργυρού;

    Ή μήπως θα προτιμήσει κάτι από την Άννα Βίσση;

    (Συμπεριλαμβάνονται και κάποια αντικείμενα από πιο λαϊκά πρόσωπα όπως κάποιες τηλεπερσόνες…).

    Τα προσωπικά αυτά αντικείμενα έχουν αξία επειδή εμποτίζονται με την ιδιαίτερη συναισθηματική επένδυση από τους ιδιοκτήτες τους.

    Η εκρηκτική Σοφία Βεργκάρα

    Κομμάτι από θρύλους

    Ή χαρακτηρίζουν συμβολικά την προσωπικότητα αυτών των προσώπων.

    Ποιος δεν θυμάται τα κλασικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, δωρεά από τον γιο του Νίκο Παπανδρέου; Η διεκδίκησή τους ξεκινάει με τιμή εκκίνησης πέντε χιλιάδες ευρώ.

    Η Ντόρα παρέδωσε το αγαπημένο κομπολόι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Χωρίς προσδιορισμένη τιμή.

    Ο Γκάρι Κασπάροφ (Garry Kasparov) παραχωρεί ένα από τα σκάκια της προσωπικής του συλλογής.

    Στη δημοπρασία συμπεριλαμβάνεται παρτιτούρα που ανήκε στην κορυφαία (ίσως) υψίφωνο όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας. Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή της το 1923.

    Το κρεμαστό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη από την απαράμιλλη πράξη προσφοράς της στο Παίδων

    Η πρόεδρος του σωματείου Ελπίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη παραδίδει το κρεμαστό που φόρεσε εγκαινιάζοντας το απαράμιλλο έργο προρσφοράς της: Την ογκολογική μονάδα στο Παίδων.

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την άλλη δώρισε συλλεκτική μπλούζα της ομάδας του Παναθηναϊκού με τις υπογραφές των παικτών από την κατάκτηση του νταμπλ το 2004. Αντικείμενο που ανήκει στην προσωπική του συλλογή.

    Μπλούζα του Παναθηναϊκού από τη νίκη στο νταμπλ το 2004

    Τι θα αγοράσουν τα χρήματα της Creaid;

    Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η επόμενη μέρα της δημοπρασίας, να μάθει κανείς τι έπιασε κάθενα από αυτά τα πολύτιμα αναμνηστικά.

    Τα έσοδα που θα προκύψουν θα παραχωρηθούν στο σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο.

    Για την ακρίβεια, πρόκειται να αγοραστεί ψηφιακός τομογράφος τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας για την έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου.

    Τα ιδιαίτερα αυτά αντικείμενα που συγκέντρωσε η Μαρίνα Βερνίκου πρόκειται να δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της CREAID από σήμερα 5 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου.

    Η έκθεση των αντικειμένων εγκαινιάζεται στην Τεχνόπολη Αθηνών σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ