• Πολιτισμός

    Μαριάννα Λαιμού, Έμιλυ Βαφειά, Λώρα Τσουκαλά, Μαρία και Ιλένα Κόκκου: Μπαζάρ για την Ελπίδα και τα παιδιά της

    Μαριάννα Λεμού της κοσμηματοποιίας Marianna Lemos


    Η αντιπρόεδρος του σωματείου Ελπίδα, Μαριάννα Λαιμού, δεν είναι μόνη της. Με την Έμιλυ Βαφειά, τη Λώρα Τσουκαλά και τις αδελφές Μαρία και Ιλένα Κόκκου, οργανώνεται ένα προ του Πάσχα μπαζάρ.

    Η επιτροπή του Elpida Youth, όραμα και δημιουργία της Μαριάννας Λαιμού, (πρώτης) εγγονής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με τα πολυκαταστήματα attica Golden Hall. Μέρος των εσόδων από το Pre Easter Charity Pop Up Store, όπως ονομάζεται, θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ελπίδας και τα παιδιά που βρίσκονται κάτω από τη μεγάλη φτερούγα της.

    Οι συμμετέχοντες

    Πρόκειται για νέες αλλά αναγνωρισμένες δημιουργούς, κάθε μία στο ξεχωριστό αντικείμενό της. Πρώτη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για το σωματείο Ελπίδα- Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο. Τα προϊόντα τους μέσα στο φιλόξενο χώρο του attica Golden Hall δημιουργούν ανάμεσά τους μία μαγευτική όσμωση. Επίσης, μία επίσκεψη στο pop up εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο αναζήτησης των κατάλληλων δώρων, καθώς εκλεκτά είδη συγκεντρώνονται ταυτόχρονα σε αυτό.

    Το pre easter pop up store εγκαινιάστηκε εχθές

    Μαριάννα Λαιμού

    Τα σύγχρονα κοσμήματα της MARIANNA LEMOS (επωνυμία της Μαριάννας Λαιμού), οι πρωτότυπες δημιουργίες της EMILY VAFIAS (επωνυμία της Έμιλυς Βαφειά) τα εμπνευσμένα προϊόντα των KOKU CONCEPT (αδελφές Κόκκου), οι διαχρονικές προτάσεις της VST SA (το μοναδικό κατάστημα της Λώρας Τσουκαλά και της μητέρας της Βέτας Στεφανίδου Τσουκαλά), προσφέρουν ιδανικές επιλογές για την περίοδο του Πάσχα -και όχι μόνο.

    Όπως σημειώνει η Μαριάννα Λεμού, για τις δημιουργίες της εμπνέεται από τις Ελληνίδες, που επινοούν ευφάνταστους τρόπους φινέτσας. Αλλά και από τη μητέρα της Χριστιάννα Γουλανδρή, που πάντα συνδύαζε πολλά κοσμήματα μαζί. Οι δημιουργίες Marianna Lemos κατασκευάζονται στην Ελλάδα (παρότι εκείνη μεγάλωσε στο Λονδίνο).

    Από το σχολείο ήθελε να δημιουργεί αντικείμενα υψηλής αισθητικής. Ωριμάζοντας, οδηγήθηκε στην υψηλή κοσμηματοποιία. Απευθύνεται σε γυναίκες σύγχρονες και δυναμικές, πάντα κομψές αλλά όχι στημένες.

    Η Μαριάννα Λεμού συνεχίζει επάξια και αφοσιωμένα το ανεκτίμητο έργο της γιαγιάς της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Εκείνη ίδρυσε το σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο πριν από τριάντα δύο χρόνια, χαράσσοντας το δρόμο της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.

    Νινέττα Βαφειά με τη νύφη της Έμιλυ Βαφειά στα εγκαίνια της έκθεσης Illusions

    Έμιλυ Βαφειά

    Η Έμιλυ Βαφειά, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική, συνέχισε με μεταπτυχιακό στην εσωτερική διακόσμηση στο περίφημο πανεπιστήμιο τεχνών Central Saint Martins στο Λονδίνο. Εκεί εμβάθυνε ιδιαίτερα στην εικαστική γλώσσα του Graphic Design.

    Στην πρώτη της έκθεση το 2018 παρουσίασε δέκα επτά ευφάνταστες εικονογραφίες με emojis μέσα σε φωτιζόμενα πλέξιγκλας, τα εικονίδια που χρησιμοποιεί κανείς μέσω κινητών τηλεφώνων -ο πιο διαδεδομένος τρόπο έκφρασης συναισθημάτων στη σύγχρονη εποχή. Τα έσοδα ενίσχυσαν τους σκοπούς της Ελπίδας.

    Το 2019 δημιούργησε τα διάσημα πλέον και εντυπωσιακά φωτογραφικά έργα της με την Όπερα του Παρισιού και τη Σκάλα του Μιλάνου που «ντύνονταν» με εμότζι και πλαισιώνονταν με πλέξιγκλας. Πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Yacht Show στο Μονακό.

    Από τότε, η Έμιλυ Βαφειά εξελίχθηκε ιδιαίτερα. Οι δημιουργίες της για το σπίτι, πάντα με πλέξι γκλας και συχνά σε μνημειακές διαστάσεις, τελειοποιούνται ώστε να παρουσιαστούν στην περσινή έκθεση Illusions στην Εκάλη.

    Συνθέσεις από πλέξιγκλας που παίζουν με την παράμετρο του χώρου, τα σχήματα, τη γεωμετρία, τα χρώματα και τις ψευδαισθήσεις (illusions) που δημιουργεί η καλειδοσκοπική σύνθεσή τους. Για αυτή τη νέα ενότητα έργων της χρησιμοποίησε το αρχιτεκτονικό ψηφιακό πρόγραμμα AutoCad.

    Λώρα Τσουκαλά της VST

    Λώρα Τσουκαλά

    Η Λώρα Τσουκαλά συνεχίζει το εξαιρετικό έργο της μητέρας της Βέτας Στεφανίδου Τσουκαλά στο χώρο του εσωτερικού ντιζάιν και της διακόσμησης. Με τον εκθεσιακό τους χώρο VST ντύνουν τα ωραιότερα σπίτια της Ελλάδας (και όχι μόνο) εδώ και τριάντα χρόνια. Η ιδρύτρια διατηρούσε στενή, αποκλειστική συνεργασία με θρύλους του χώρου όπως ο Ντέιβιντ Χικς.

    Η Λώρα Τσουκαλά ενίσχυσε προσφάτως τη διάσταση του ντιζάιν στο κατάστημά τους στο Μαρούσι (Κηφισίας 136). Παρουσιάζοντας μοναδικά αντικείμενα μεγάλων σχεδιαστών στη νεότευκτη γκαλερί VST στον τελευταίο όροφο του κτηρίου τους. Κάθε χρόνο συμμετέχει στις διεθνείς εκθέσεις ντιζάιν στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

    Ιλένα και Μαρία Κόκκου

    Μαρία και Ιλένα Κόκκου

    Οι αδελφές Κόκκου Μαρία και Ιλένα διακρίθηκαν εξ απαλών ονύχων για την εκλεπτυσμένη αισθητική τους. Η Μαρία Κόκκου σπούδασε στο Central Saint Martins και αργότερα στο Royal College of Art. Η Ιλένα αποφοίτησε με δύο πτυχία από το London College of Fashion.

    Προτού ιδρύσει τη φημισμένη εταιρεία Koku Concept (παντρεύει τη μόδα με τα πρακτικά αντικείμενα), η Μαρία Κόκκου εργάστηκε στον περίοπτο βρετανικό οίκο Holland & Holland, που αποτελεί μέρος του ομίλου Chanel. Η Ιλένα εργάστηκε στην εταιρεία Rupert Sanderson.

    Τα προϊόντα εσωτερικής διακόσμησης, τα αξεσουάρ μόδας, τα είδη δώρων (κατά παραγγελία και προσωποποιημένα από πλέξι γκλας) που συνθέτουν για το Koku Concept, έχουν δημιουργήσει σχολή. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου τα έχουν αγκαλιάσει τα πιο κοσμοπολίτικα σπίτια με τις οικοδέσποινές τους.

    Αλλά και στο εξωτερικό, στα πιο σύγχρονα πολυκαταστήματα. Στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Τα Koku Concept συμπεριλαμβάνουν όλα όσα πρεσβεύουν η Μαρία και Ιλένα Κόκκου. Τη μόδα, τα αξεσουάρ, την εσωτερική διακόσμηση -όλα με μια μοναδική επιμειξία.

    Και το eshop της Ελπίδας

    Παράλληλα, στο Pre-Easter Charity Pop Up Store συμμετέχει και το γνωστό eshop του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία πασχαλινών προϊόντων όπως λαμπάδες, αρωματικά κεριά, πολύχρωμα σημειωματάρια, gadgets, παιδικά, είδη δώρων μεταξύ πολλών άλλων.

    Πληροφορίες

    PRE-EASTER CHARITY POP UP STORE
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

    attica Golden Hall

    Λ.Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, Αθήνα

    Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2022

    Το Pre-Easter Charity Pop Up Store θα παραμείνει στο attica Golden Hall και θα λειτουργεί ώρες πολυκαταστήματος Golden Hall.

    Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» 210-7700009 ή mail στο: [email protected].

    Διαβάστε επίσης Μαριάννα Βαρδινογιάννη εκ βαθέων στο mononews: «Θα αγωνιστώ για την επόμενη ημέρα»



    ΣΧΟΛΙΑ