• Πολιτισμός

    Λίνα Μενδώνη: Η δικαιοσύνη έχει το λόγο για δημοσίευμα σχετικό με την Νίσυρο

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


    Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την εφημερίδας «Δημοκρατία» για δημοσίευμα που ανέφερε, ότι η ίδια είχε αγνοήσει καταγγελία στη Νίσυρο εναντίον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών. «Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα. Και αυτό το ξεκαθαρίζω», τόνισε η υπουργός σήμερα στη Βουλή, σε τοποθέτησή της εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο κατηγορηματικά την απόφασή της να καταφύγει στη δικαιοσύνη για όσα αναληθή έχουν γραφτεί σε σχέση με την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος από το υπουργείο.

    «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφ’όσον τα πράγματα είναι έτσι, όπως καταγγέλλονται», τόνισε η κυρία Μενδώνη. «Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, που όταν ήρθε η καταγγελία στο υπουργείο, στις 18 Απριλίου 2024, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα αμέσως  ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια».

    Η ίδια μάλιστα επισήμανε επί του προκειμένου, ότι  η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία, που έφθασε  στο  υπουργείο Πολιτισμού. «Διότι σήμερα διαβάζω διάφορα: Ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπ’ όψη και λοιπά», όπως είπε η κυρία Μενδώνη. Απαντώντας έτσι κατηγορηματικά σε σχετικά δημοσιεύματα, που φέρουν να έχει αγνοηθεί από το ΥΠΠΟ  η καταγγελία εναντίον του αρχαιοφύλακα για κολάσιμες πράξεις.

    Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, κατόπιν καταγγελίας στην Αστυνομία του πατέρα ενός παιδιού έντεκα ετών, ότι ο συγκεκριμένος  αρχαιοφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο Μουσείο Νισύρου το είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Στη συνέχεια πάντως –χθες και σήμερα-  υπήρξαν καταγγελίες και από άλλους γονείς, αλλά  άγνωστο είναι, γιατί δεν το είχαν πράξει ως τώρα.

    Όσον αφορά το πρακτικό σκέλος, αναφορικά με την λειτουργία του μουσείου το καλοκαίρι, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. «Το μουσείο της Νισύρου δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξ αιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα», όπως είπε η κυρία Μενδώνη στη Βουλή.

    Για το ίδιο θέμα τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

    Διαβάστε επίσης

    Ο ζωγράφος και η τσάντα – Μια ιδανική συνεργασία χιλιάδων ευρώ

    Χερουβείμ ή μπουλντόγκ; Ένας άλλος Τσόρτσιλ σε δημοπρασία

    Βασίλης Νικολάου: Το σώμα της γλυπτικής σε έκθεση



    ΣΧΟΛΙΑ