ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί εάν οι κλαπέντες πίνακες είναι γνήσιοι Πικάσο και Μοντριάν αναμένεται να παραγγείλει ο 6ος ανακριτής που χειρίζεται τη δικογραφία της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη.
Ο κ. Αθανάσιος Μαρνέρης αναμένεται να καλέσει αύριο τους υπεύθυνους της Εθνικής Πινακοθήκης, έτσι ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να επιβεβαιωθεί η κυριότητα των πινάκων από το Ελληνικό Δημόσιο.
Μόνο έτσι θα διαταχθεί η επιστροφή τους στην Πινακοθήκη με απόφαση δικαστικού συμβουλίου και προηγούμενο αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού.
Παράλληλα ο ανακριτής θα ζητήσει να γίνει εκτίμηση των έργων, η οποία θα συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη, εάν η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.
Διαβάστε επίσης
Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή του έργου του Πικάσο
Ο ντετέκτιβ, ο συλλέκτης, ο φιλότεχνος και η «πτώση» ενός Πικάσο – Τα μυστικά της κλοπής στην Πινακοθήκη
Τι δεν μάθαμε για την κλοπή του Πικάσο – Ερωτηματικά και απορίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδο στις τιμές μετά τα χτυπήματα της Ουκρανίας σε ρωσικά διυλιστήρια
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Αποδόθηκαν κατηγορίες στον Τάιλερ Ρόμπινσον – Τη θανατική καταδίκη θα επιδιώξει ο εισαγγελέας
- Νετανιάχου: «Δικαιολογημένο» το χτύπημα κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Ντόχα
- FED: Ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Μιράν, ανέλαβε καθήκοντα και συμμετέχει στη συνεδρίαση της FOMC
