• Πολιτισμός

    Και εγένετο φως! Φωτισμένη από σήμερα η νέα Εθνική Πινακοθήκη


    Έτσι είναι από σήμερα και έτσι θα είναι στο μέλλον η νέα Εθνική Πινακοθήκη. Φωτισμένη και λαμπερή, ένας καινούργιος φάρος τέχνης μέσα στην πόλη, περιμένει τα εγκαίνιά της που θα γίνουν στις 24 Μαρτίου.

    Όχι δεν είναι όλα έτοιμα ακόμη, καθώς οι εργασίες συνεχίζονταν εντατικά, αλλά ναι, την ημέρα των εγκαινίων, και στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ό,τι απαιτείται θα βρίσκεται στη θέση του. Γιατί αν θέλει κανείς να γνωρίσει την ιστορία μιας χώρας αρκεί να επισκεφθεί τα μουσεία της.

    Και στην προκειμένη περίπτωση όλη η νεώτερη ελληνική ιστορία βρίσκεται πίσω από τα έργα των μεγάλων ελλήνων ζωγράφων, που είτε ακολουθώντας είτε όχι τα διεθνή ρεύματα τέχνης, αποτύπωσαν στον καμβά την ελληνική πραγματικότητα.

    Ένας πραγματικός άθλος ήταν αυτός λοιπόν, που έγινε τον τελευταίο καιρό και με πολλές δυσκολίες, που υπερκεράσθηκαν, χάρις στην αυστηρή επίβλεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και των υπηρεσιών του υπουργείου, που είναι επιφορτισμένες για το έργο. Και βέβαια με την επιστημονική επιμέλεια των συλλογών και της επανέκθεσης από την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

    Η φωτογραφία της φωτισμένης Πινακοθήκης, για όσους μη τυχερούς, δεν την βλέπουν από κοντά αναρτήθηκε στο λογαριασμό του ΥΠΠΟ στο Facebook. Θα ακολουθήσουν κι άλλες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ναός του Ολυμπίου Διός στις σκαλωσιές: Εκκίνηση του μεγάλου έργου για τη σωτηρία του

    Επικεφαλής στο Εθνικό Θέατρο η Έρι Κύργια – Με διαγωνισμό ο επόμενος διευθυντής ως τον Σεπτέμβρη

    Το Ακρωτήρι της Θήρας ταξιδεύει στη Μόσχα με χορηγό τον Εβγκένι Κασπέρσκι



    ΣΧΟΛΙΑ