Πολιτισμός

Καταγγελίες στον χώρο της Τέχνης: “Aν μιλήσουν τα αγόρια, θα γίνει χαμός”

  • NewsRoom
Σπύρος Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας


Για τις καταγγελίες στον κόσμο της Τέχνης περί περιστατικών λεκτικής, σωματικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης μίλησε 0 πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Μπιμπίλας είε ότι το ζήτημα δεν έχει κορυφωθεί, προαναγγέλλοντας εμμέσως μπαράζ νέων καταγγελιών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αρκετά πρόσωπα στο σωματείο. Το διοικητικό συμβούλιο παρέπεμψε τους δυο ηθοποιους στο πειθαρχικό. Το θέμα των καταγγελιών δεν εχει κορυφωθεί, αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Ο κορωνοϊός έχει φέρει το πλήρωμα του χρόνου σε πολλά θέματα. Οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει σε εμάς ακόμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να πουν μια συγγνώμη ή να κάνουν σαφή τη θέση τους… Δεν είναι μόνο κοπέλες πυο έχουν παρενοχληθεί. Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Αν ανοίξουν το στόμα τους θα γίνει χαμός».

Και συνέχισε:

«Ακόμα και εγώ που είμαι 45 χρόνια στο χώρο μένω έκπληκτος με τις εξελίξεις. Πρέπει να βγουν όσοι πρέπει να μιλήσουν, δεν πρέπει να είμαστε συνένοχοι.

Για κάποια γεγονότα είχα ακούσει, όπως και αρκετοί συνάδελφοί μου, αλλά ολοι έλεγαν μην το πεις. Ζούμε σε ενα μικρό χώρο και φοβόμαστε μη χάσουμε τη δουλειά μας. Υπήρχε φόβος και αυτή τη στιγμή φαινεται να μην υπαρχεί. Όταν εχεις μια Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει ΄΄πείτε τα μη φοβάστε΄΄ είναι βοηθητικό.

Όταν υπάρχει και το διαδίκτυο όπου μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει εκεί είναι πιο εύκολο όμως γίνεται λίγο επικίνδυνο. Εμείς είπαμε με τα μέλη μας να προσπαθήσουμε να μη φωτογραφίσουμε πρόσωπα. Είπαμε ελάτε στο σωματείο να τα καταγγείλετε να για να μην φανεί οτι υπάρχει κουτσομπολίστικη διάθεση».

Ο κ. Μπιμπίλας σχολίασε με ανάρτηση στο διαδίκτυο και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναφέροντας:

«Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους».

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελένη Δουνδουλάκη νέα γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Έχω δεχθεί και σεξουαλική βία και παρενόχληση-Γιατί λέμε ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης;

Παύλος Χαϊκάλης: Δεν ακυρώνω τα λεγόμενα της Αραβή – Ζητώ δημόσια συγγνώμηΣΧΟΛΙΑ