ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αυτοδιαχείριση, ο ελληνικός πιστοποιημένος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του εγχώριου και διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου χαιρετίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία αναλαμβάνεται για πρώτη φορά.
Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιαχείρισης και στον καθημερινό άοκνο αγώνα για την προστασία, την ανάδειξη και την ανάπτυξη του ελληνόφωνου τραγουδιού.
Η κίνηση αυτή της Υπουργού Πολιτισμού και της κυβέρνησης εν συνόλω, εισάγοντας το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του ελληνικού τραγουδιού και τη στήριξη των Ελλήνων δημιουργών (μουσικοσυνθετών και στιχουργών) και καλλιτεχνών, αποτελεί την πλέον ευχάριστη αναγγελθείσα χάραξη δημόσιας πολιτικής και απόδειξη ότι λαμβάνει απτά μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους του πολιτισμού.
Για πρώτη φορά, στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, προβλέπονται κίνητρα, τα οποία αφορούν στην αύξηση του ποσοστού του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής των Ελλήνων δημιουργών στη ραδιοφωνική μετάδοση, τη δημόσια εκτέλεση, σε κινηματογραφικές ταινίες και οπτικοακουστικές παραγωγές που επιδοτούνται ή ενισχύονται από το Δημόσιο.

Για πρώτη φορά, σε μια εποχή που η καθίζηση της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει τους δημιουργούς σε οικονομική δυσχέρεια, αναλαμβάνεται νομοθετική πρωτοβουλία για κατάθεση σχεδίου νόμου που στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, τους ερμηνευτές και τους εν γένει συντελεστές του ελληνικού τραγουδιού, και ενισχύει την παραγωγή εθνικού ρεπερτορίου.
Στην εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού η Αυτοδιαχείριση δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός κι επιδιώκει να συζητήσει το συντομότερο δυνατόν το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου με την Υπουργό. «Ευχόμαστε ο Νόμος να γίνει σύντομα πράξη», τονίζεται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TÜV NORD Ελλάδας: Νέο σεμινάριο για την «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» εγκεκριμένο από τον ΕΦΕΤ
- 9 συλλήψεις στον Ασπρόπυργο για ρευματοκλοπές – Αποξηλώθηκαν καλώδια μήκους 1.010 μέτρων
- Πετρέλαιο: Πού οφείλεται το «ρόλερ κόστερ» στις τιμές – Οι αστάθμητοι παράγοντες και οι ακραία ένταση
- Πλεύρης: Αυστηρότερες κυρώσεις για διακινητές και όσους δεν δικαιούνται άσυλο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.