• Πολιτισμός

    Ιφιγένεια Καρανάσιου: Συμμαχεί με το Deree για τις Μητέρες

    Ιφιγένεια Καρανάσιου: Συμμαχεί με το Deree για τις Μητέρες

    Ιφιγένεια Καρανάσιου


    Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας αλλά και υπέρ της Μητέρας, κάθε μέρα: Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία RISE CLUB ιδρύθηκε από την Ιφιγένεια Καρανάσιου στην προσπάθειά της να στηρίξει τις μητέρες που θέλουν να επιστρέψουν στον εργασιακό στίβο ύστερα από την τεκνοποίηση. Μία από τις τελευταίες δράσεις της (διοτί βρίσκεται σε συνεχή ενεργοποίηση) αποτελεί η οργάνωση ημερίδας με θέμα Back to Work: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (σε συνεργασία με το Office of Career Services) με χώρο διεξαγωγής την αίθουσα της OTEAcademy στο Μαρούσι.

    Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο καίριες θεματικές ενότητες και ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο.

    1. Success Stories: Συμφιλίωση επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής.
    2. Back to work: Καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση μιας ισότιμης κουλτούρας στον τομέα της απασχόλησης.
    3. Εργαστήριο Σχεδιασμού Επαγγελματικού Προφίλ: Βιογραφικό (CV) – LinkedΙn Προφίλ & Επαγγελματική φωτογράφιση.

    Την ημερίδα θα καλωσορίσει η ιδρύτρια του Rise Club Ιφιγένεια Καρανάσιου. Με την πολύτιμη εμπειρία τους θα τιμήσει και θα εμπλουτίσει την ημερίδα ο Director του Office of Career Services Δημήτρης Μεγρέμης.

    Επιπλέον, μητέρες που κατέχουν ηγετικές θέσεις στον επιχειρηματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό κλάδο θα μοιραστούν τη δική τους περιπέτεια στο ταξίδι συμφιλίωσης οικογενειακής, προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Θα εντοπίσουν τις προκλήσεις που εξακολουθούν να βιώνουν στο εργασιακό περιβάλλον. Θα προτείνουν λύσεις, θα εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους -πώς κατάφεραν να υπερπηδήσουν τις συμπληγάδες.

    Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από στελέχη που προέρχονται από τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Θα αναλυθούν οι έμφυλες διακρίσεις στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές βελτίωσης στο χώρο. Θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες σχετικά με την οικοδόμηση βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας και οικονομίας.

    Τέλος, προσφέρονται δωρεάν workshops/εργαστήρια από εξειδικευμένους career coaches που θα καθοδηγήσουν όλες τις γυναίκες και μητέρες σε θέματα καριέρας και σχεδιασμού επαγγελματικού προφίλ.

    Για όλες τις γυναίκες θα υπάρχει δωρεάν ατομική φωτογράφιση πορτραίτου για επαγγελματική χρήση.

    Δίκτυο καθολικής υποστήριξης για τις μητέρες

    «Αρωγοί στη προσπάθειά μας να ενδυναμώσουμε και να υποστηρίξουμε επαγγελματικά άνεργες γυναίκες και μητέρες στην επιστροφή τους στην αγορά εργασίας, αποτελούν η OTEAcademy, μέσω της ευγενικής φιλοξενίας, καθώς επίσης η ηλεκτρονική ιστοσελίδα OW.GR : On Wellness: η ηλεκτρονική, οικονομική και πολιτική εφημερίδα GRTimes και η γυναικεία ιστοσελίδα Ladylike.gr και ως χορηγοί επικοινωνίας της δράσης καθώς και η οργάνωση Lean In Athens Network αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική τους ευθύνη στην ενδυνάμωση των γυναικών», δηλώνει η Ιφιγένεια Καρανάσιου.

    Το Rise Club είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έτος ίδρυσης το 2020 και αποτελεί ένα δίκτυο για την υποστήριξη των άνεργων μητέρων στην Ελλάδα που αναπτύσσεται στο εξής τρίπτυχο: Να παρέχει στις μητέρες τη δυνατότητα επιστροφής στην αγορά εργασίας. Δεύτερον, να προάγει τη συναισθηματική τους υγεία κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής αλλά και αργότερα. Να τις ενισχύουν στην προσπάθεια εξισορρόπησης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής -μια τόσο εύθραυστη ισορροπία…

    Με πολυεπίπεδες προεκτάσεις

    Μακροπρόθεσμα, η Ιφιγένεια Καρανάσιου μέσω του Rise Club αποσκοπεί στην επίτευξη οικονομικής αυτονομίας για κάθε μητέρα. Πράγμα που σημαίνει ευημερία της οικογένειας και συνεπώς (έμμεσα ή άμεσα) της ευρύτερης κοινωνίας. Με πολλές προεκτάσεις και στη λύση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα.

    «Tο όραμα είναι το Rise Club να συμβάλλει ουσιαστικά σε μία πραγματική αλλαγή της ζωής των μητέρων που υποστηρίζουμε βοηθώντας να βελτιωθεί η ζωή κάθε μητέρας και κατά συνέπεια των παιδιών της αφού οι μητέρες είναι αυτές που αναθρέφουν τις μελλοντικές γενιές του κόσμου», επισημαίνει η Ιφιγένεια Καρανάσιου.

    «Ευρύτερος στόχος είναι η καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας ώστε καμία γυναίκα να μην χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και καριέρα».

    Από το 2020 το Rise Club έχει ενδυναμώσει 150 γυναίκες, υλοποιώντας 40 δράσεις, προσφέροντας 180 συνεδρίες επαγγελματικής και ψυχολογικής ενδυνάμωσης και 1200 ώρες δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης.

    «Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες, συμβούλους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτές ενηλίκων, με μεγάλη εμπειρία στην ενδυνάμωση ευάλωτων πληθυσμών. Η γεωγραφική εμβέλεια του Rise Club απλώνεται σε όλη η Ελλάδα καθώς προσφερουμε διαδικτυακά όλα τα προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης», καταλήγει η ιδρύτρια.

    Το πρόγραμμα της ημερίδας

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    10:00 – 10:30 Καλωσόρισμα – Καφές
    10:30 – 11:00 Χαιρετισμοί
    11:00 – 13:30 Ομιλίες και Πάνελ
    13:30 – 14:00 Ελαφρύ Γεύμα Lunch – Connecting
    14:00 – 16:30 Εργαστήρια και Ατομική Επαγγελματική Φωτογράφιση
    16:30 – 17:30 Καφές – Δικτύωση

    Έναρξη – Καλωσόρισμα
    Κα Ιφιγένεια Καρανάσιου, Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Rise Club – Παρουσίαση του έργου και των προγραμμάτων που επιτελεί το Rise Club

    Καλωσόρισμα – Ομιλία
    Κος Δημήτρης Μεγρέμης, Director, Office of Career Services, Deree – The American College of Greece, “Η νέα εποχή που τίποτα δεν είναι σίγουρο”.

    Keynote Speech
    Ανδριάννα Παππάς, Development Director Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (SNFCC)
    Έφη Αργυροπούλου, Journalist – Writer of children’s book, Owner of “Working Mums” Βlog
    Στέλλα Γουζούαση, Rise Club Member

    Α. Πάνελ
    Success Stories : Συμφιλίωση επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής
    Ξένια Μπανιά, Executive Vice Chairman & VP Head of Sales, IKNOWHOW SA
    Ρεγγίνα Γιατρά, ICT Account Manager, OTE SA
    Ειρήνη Καμπούρη, Co-Founder & Managing Partner, apply2day
    Μαρία Καρέλλου, Client Service Director, ZZ.DOT
    Συντονισμός: Δημήτρης Μεγρέμης, Director, Office of Career Services, Deree – The American College of Greece

    Β. Πάνελ
    Back to work : Πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση μιας ισότιμης κουλτούρας στον τομέα της απασχόλησης
    Αγγέλικα Τζέμου, DEI Lead & Head of HR Bayer Hellas, Wellbeing Strategist, Culture Advocate, Transformative Executive, Member Boardroom
    Στέλλα Ιωαννίδου, Lean In circle Leader working Moms of Athens, Industry Analyst & Research Director, The John Bersin Company,
    Μαριάννα Φραντζέσκου, HR Business Partner, Eastern Europe, Barilla Hellas, Lean In Women HR Leaders
    Γαβριήλ Σιβρής, HR Manager PharmaPath
    Ιωάννα Μπάσα, Project Leader, Just One (Executive Search – Headhunting)
    Συντονισμός: Νίκη Αλεξάνδρου, Leadership coach, Lean in Network Greece (Athens), Co-Leader, Counsel Norton Rose Fulbright

    Ελαφρύ Γεύμα, Lunch Break – Connecting

    Γ. Εργαστήριο Σχεδιασμού Επαγγελματικού Προφίλ Βιογραφικού (CV) και LinkedIn Προφίλ και Επαγγελματική Φωτογράφιση (Professional Headshot)
    Μαρίνα Περαντωνάκη, Senior Manager, Office of Career Services, Deree – The American College of Greece
    Αλεξάνδρα Πρίντεζη, Manager, Office of Career Services, Deree – The American College of Greece
    Εθελοντική Ομάδα Career Readiness Team του Office of Career Services, Deree – The American College of Greece

    Ευχαριστήριο Κλείσιμο Εκδήλωσης.

    Καφές – Δικτύωση.

    Πληροφορίες

    Back to Work: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία

    OTEAcademy

    Πέλικα και Σπάρτης 1

    Μαρούσι 151 22

    Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

    Aπό τις 10:00 ως τις 17:30,

    Για πληροφορίες, email στο [email protected].

    Φόρμα Συμμετοχής Εδώ: https://forms.gle/FkUq8Ubo3cy6KEBGA

     



    ΣΧΟΛΙΑ