• Πολιτισμός

    Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα στέλνει μήνυμα στην Ιταλία

    Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

    Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα


    Σε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα έστειλε σήμερα Πέμπτη τη δημόσια συμπαράστασή της στην Accademia Carrara στο Μπέργκαμο.

    «Εκφάζοντας την ολόψυχη συμπαράστασή μας προς τον πάσχοντα και αγωνιζόμενο λαό της Ιταλίας, απευθυνόμαστε συμβολικά προς την Accademia Carrara στο Bergamo από την οποία, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχαμε δεχτεί ένα αίτημα δανεισμού, που αφορούσε τον πίνακα Νεαρός μουσικός σε εργαστήριο μουσικών οργάνων ή Αλληγορία των πέντε αισθήσεων, έργο ενός μεγάλου ζωγράφου που καταγόταν από την περιοχή του Bergamo: του Francesco Boneri (σ.σ. Φραντσέσκο Μπονέρι), γνωστού ως Cecco del Caravaggio, μαθητή και μοντέλου του διάσημου ζωγράφου (σ.σ. Καραβάτζιο)».

    Και συνεχίζει:
    «Αγαπητοί συνάδελφοι του λαμπρού μουσείου, που περικλείει τόσα αριστουργήματα στις συλλογές του, σας υποσχόμαστε ότι, όταν όλα τελειώσουν, όταν η ελπίδα και η δημιουργία πάρουν τη θέση του φόβου και της ανασφάλειας, όταν η πολιτιστική ζωή ξαναβρεί τον ρυθμό της και η έκθεση Cecco del Caravaggio μπορέσει να πραγματοποιηθεί, ο Νεαρός μουσικός της Εθνικής Πινακοθήκης θα είναι ένα από τα εκθέματά της, θα είναι εκεί».

    Ύστερα γράφει το ίδιο μήνυμα σε άπταιστα Ιταλικά.

    Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα βρίσκεται κάθε μέρα σε επαγρύπνηση παρότι τα έργα επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης έχουν προσωρινά διακοπεί.



    ΣΧΟΛΙΑ