ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Εμείς τα μέλη του ΔΣ (του Βρετανικού Μουσείου) εξετάζουμε μαζί με τους Έλληνες αν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί η 200 ετών διαμάχη, ώστε τα γλυπτά (του Παρθενώνα) να μπορούν να εκτίθενται τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Παράλληλα, (πολιτιστικοί) θησαυροί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα μπορούν να απευθυνθούν σε ένα νέο κοινό εδώ. Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε».
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν στην στήλη «Ημερολόγιο» του περιοδικού Spectator όπου φιλοξενεί κάθε εβδομάδα σκέψεις για μια σειρά από θέματα επιφανών πολιτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου εκφράζει δημόσια την άποψη αυτή. Στο συγκεκριμένο όμως σημείωμά του, ίσως αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι κυριολεκτικά «αδειάζει» τον βρετανό πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον λέγοντας πως μπορεί τώρα να εκφράζει ανησυχίες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα παλιότερα όμως, ο ίδιος ο Τζόνσον όταν ακόμη ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε γράψει πως «οι λόγοι για να αποσπάσεις τα Μάρμαρα ήταν ορθοί. Οι λόγοι για την επιστροφή τους είναι ακόμη ορθότεροι. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα πρέπει να εγκαταλείψουν την ενοχική κουλτούρα του βορρά που πίνει ουίσκι και να εκτεθούν εκεί όπου ανήκουν: στη χώρα του λαμπερού φωτός, στη γη του Αχιλλέα, ‘τα σκιερά βουνά και στη θάλασσα που αντηχεί’».
«Μάλλον υπάρχουν δύο Μπόρις» καταλήγει στο σύντομο σημείωμα του ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.
Διαβάστε επίσης:
Ένα φαρμακείο για φιλότεχνους, αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων
Υπογραφή στο Βατικανό για τα θραύσματα του Παρθενώνα. Παρουσίαση στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Απώλειες 1% για τον Dow Jones μετά το άλμα του πετρελαίου – Ήπια πτώση για τον S&P 500
- Ντοκιμαντέρ Στο χιλιοστό: Αποκαλύψεις για την εποχή των μνημονίων – Μυστική συνάντηση Τσίπρα με Γερμανό πρέσβη
- Genco Shipping: Μέσα σε δέκα ημέρες θα απαντήσει στην πρόταση της Diana Shipping – Τι απαντά για την αξία της μετοχής
- Πετρέλαιο: Ράλι άνω του 5% με φόντο επιθέσεις στη Μέση Ανατολή – Στα 114 δολάρια το Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.