• Πολιτισμός

    Γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης

    Γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης

    Με θέα την Ακρόπολη


    Βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, διαδραστικά προγράμματα για παιδιά αλλά και ένα γούρι εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά μία τις περίφημες Κόρες της Ακρόπολης ως προσφορά στη θεά Αθηνά, σύμβολο γονιμότητας, ευημερίας και καλής τύχης. Τα εορταστικά Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης περιλαμβάνουν μια σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

    Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα περιμένουν έτσι το κοινό κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ. (με εξαίρεση στις 24 και 31 Δεκεμβρίου) σε έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσές του με την παρουσίαση συναρπαστικών ιστοριών που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του.

    Οι μοναδικοί μύθοι των αρχαίων Ελλήνων είναι το υπόβαθρο για το διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών και με τη δημιουργία ηχητικού σκηνικού που θα πλαισιώσει την αφήγηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο «Across Generations» που διοργανώνει το Goethe – Institute Athens.

    Γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης
    Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά μία από τις Κόρες

    Κάθε Κυριακή (με εξαίρεση στις 26/12), μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν ιστορίες για τα παράξενα πλάσματα, της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, όπως τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα ενώ τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους στο σπίτι υλικά για τις δικές τους δημιουργίες.

    Κάθε Σάββατο (με εξαίρεση στις 25/12 και 1/1) οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.

    Επίσης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ως τα μεσάνυχτα (με εξαίρεση 24/12, 25/12, 31/12 & 1/1) στο εστιατόριο του μουσείου παρέχεται δείπνο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

    Ενώ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οι επισκέπτες του εστιατορίου θα απολαύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης.

    Για τη συμμετοχή σε καθεμιά από αυτές τις δράσεις απαιτείται επικοινωνία με το Μουσείο Ακρόπολης στο 210 9000900 και για το εστιατόριο 210 9000915.

    Διαβάστε επίσης:

    Πού βρίσκεται σήμερα η περίφημη συλλογή Ιόλα; Τι γλίτωσε από τις λεηλασίες και μια δημοπρασία

    Διακόσια χρόνια Αθήνα – Τα κτίρια μιλούν



    ΣΧΟΛΙΑ