• Πολιτισμός

    Ενίσχυση φεστιβάλ, πολυθεματικών δράσεων, γραμμάτων και βιβλίου ύψους 1.440.300 ευρώ


    Οι φεστιβαλικές δράσεις όλης της χώρας, καθώς και το βιβλίο επιχορηγούνται με 1.440.300 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Και, συγκεκριμένα, το ποσό των 986.500 ευρώ διατίθεται για την ενίσχυση των Φεστιβάλ και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων, ενώ με το ποσό των 453.800 ευρώ ενισχύονται δράσεις για την προώθηση των γραμμάτων και του βιβλίου.

    Πρόκειται για επιχορηγήσεις, που αφορούν στις προσκλήσεις του ΥΠΠΟΑ, της 15ης Ιανουαρίου, οι οποίες απευθύνονταν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς.

    Δεν απευθύνθηκαν δηλαδή σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς ούτε αφορούν σε αιτήματα επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, υποδομών και εξοπλισμού.

    Συγκεκριμένα, επιχορηγούνται 153 από τις 157 προτάσεις για Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις, που είχαν κατατεθεί για επιχορήγηση ή/και αιγίδα μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων από εγγεγραμμένους σε αυτό φορείς, κατά το χρονικό διάστημα από 16/01/2020 έως και 24/03/2020.

    Επίσης, οι επιχορηγήσεις στον χώρο των γραμμάτων και του βιβλίου αφορούν στους 40 από τους 43 φορείς που υπέβαλαν προτάσεις δράσεων. Αναλυτικά οι επιχορηγήσεις στο culture.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ