• Πολιτισμός

    Ένα μουσείο για τον Μπομπ Ντίλαν

    πηγή: instagram @bobdylancenter


    Αφιερωμένο στον Μπομπ Ντίλαν θα είναι το νέο μουσείο παγκόσμιας κλάσης «Βοb Dylan Center», στην Τούλσα της Οκλαχόμα, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 10 Μαΐου του 2022.

    Πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο, «αφιερωμένο στη μελέτη και την αναγνώριση του Μπομπ Ντίλαν και της παγκόσμιας πολιτιστικής του σημασίας».

    Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν περισσότερα από 100.000 αντικείμενα από όλη τη ζωή και την καριέρα του Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού και συγγραφέα.

    Στο μουσείο θα εκτίθενται χειρόγραφοι στίχοι, αδημοσίευτες ηχογραφήσεις, κινηματογραφημένες ερμηνείες, σπάνιες φωτογραφίες και μουσικά όργανα. Ανάμεσα τους, και η πιο γνωστή έκδοση του «Don’t Think Twice, It’s All Right», την οποία ηχογράφησε ο μεγάλος σύγχρονος καλλιτέχνης στο διαμέρισμα ενός φίλου του, το φθινόπωρο του 1962.

    Το περιεχόμενο θα προβάλλεται χρησιμοποιώντας μέσα τελευταίας τεχνολογίας και θα στοχεύει τόσο στους εδώ και χρόνια θαυμαστές του όσο και στους νεότερους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή και την καλλιτεχνική συνεισφορά του στο παγκόσμιο στερέωμα.


    Το «Bob Dylan Center»  βρίσκεται στην περιοχή Tulsa Arts, κοντά στο «Woody Guthrie Center» (Κέντρο Γούντι Γκάθρι), αφιερωμένο στον τραγουδιστή της φολκ μουσικής που ήταν από τις βασικές πρώτες επιρροές του Ντίλαν.

    Το 2016, πέντε χρόνια πριν από την ανακοίνωση για το άνοιγμα του μουσείου, έγινε η πώληση του αρχείου του τραγουδιστή, Bob Dylan Archive, στο ίδρυμα George Kaiser Family Foundation και το Πανεπιστήμιο της Τούλσα.


    Το νέο κέντρο θα αποτελεί στην ουσία τον δημόσιο χώρο στον οποίο θα στεγάζεται το  αρχείο του Μπομπ Ντίλαν. Επίσης θα περιλαμβάνει μόνιμες, περιοδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις.

    Η ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του μουσείου έγινε σε ανάρτηση στο Instagram του Bob Dylan Center σε ένα post με φωτογραφία του εξωτερικού χώρου.


    Η ιστοσελίδα του κέντρου αναφέρει ότι ο οργανισμός έχει στόχο να εκπαιδεύσει, να παρακινήσει και να εμπνεύσει τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτόν, με τη δική τους ικανότητα ως δημιουργοί.

    Το «Bob Dylan Center» θα διαθέτει επίσης ένα στούντιο, αυθεντικού περιβάλλοντος, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την εμπειρία να είναι παρόντες σε μια από τις θρυλικές ηχογραφήσεις του καλλιτέχνη.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τα αγάλματα ξαναγυρίζουν στο Μουσείο της Κω

    Τα κουβαδάκια της αντιπολίτευσης και βούτυρα, έλαια, λίπη

    Τα ακρόπρωρα της καλής τύχης – Μία μελέτη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ