• Πολιτισμός

    Ελληνική προεδρία: «Συζητώντας Με…» τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη


    Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων υπό τον τίτλο «Συζητώντας με…» τη διεθνή ελληνίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το ξεχωριστό έργο της στον τομέα του ανθρωπιστμού, της παιδείας, του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κύκλος συζητήσεων που ολοκληρώνεται με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής προεδρίας, προσφέροντας όλο αυτό το διάστημα ένα θεσμικό βήμα διαλόγου με το ευρύ κοινό σε σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Με δράση που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόσφατα βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα, την ύψιστη διάκριση στο χώρο της προσφοράς και του ανθρωπισμού.

    Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα που κατέχει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας που της απένειμε το Σεπτέμβριο 2020 η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999, πρόεδρος των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» από το 1990 και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» από το 2012 καθώς και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». με μεγάλη ανθρωπιστική και εκπαιδευτική, πολιτιστική δράση.

    Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν ο μακρινός θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να πλησιάσει στην κοινωνία των πολιτών, να διεισδύσει στην καθημερινότητά τους. Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας αποτέλεσε «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

    Πληροφορίες:

    Η συζήτηση θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, ώρα 16.00.

    Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Συντονίζει η αρχισυντάκτρια του τ/σ Alpha, Λώρα Ιωάννου.

    Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube, καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ