• Πολιτισμός

    Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα για το θέμα των Θεοφανείων

    • NewsRoom
    O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

    O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος


    Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού προκειμένου να μειωθεί περεταίρω το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, κατά την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

    Μεταξύ των αποφάσεων συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της παρουσίας πιστών κατά την λειτουργία της ημέρας των Θεοφανείων στις εκκλησίες, οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά από τις 11 Ιανουαρίου και μετά, με βάση τα μέτρα που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιάς.

    Η συνεδρίαση της ΔΙΣ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας μέσω τηλεδιασκέψεως. Κατά τη συνεδρίαση θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα και θα αποφασιστεί τη θα γίνει με τη τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.

    Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ