Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του.
Ο πρωταγωνιστής του «Ζ», του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» και της «Αγάπης», άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, λόγω γήρατος, στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του», ανέφερε η χήρα του.
Το 1968 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία «L’homme qui ment».
Την επόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ».
Το 2013 έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Βραβείο Σεζάρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Αγάπη».
Διαβάστε επίσης:
Ελ Γκρέκο: Ο «πατέρας» του Πικάσο και της σύγχρονης τέχνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Χαλάρωση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο υπό την πίεση της ακρίβειας και των εκλογών
- Φεβρουάριος, Μήνας Πρόληψης Κατά του Καρκίνου – Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δίνει έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση
- ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στην ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων β’ κατηγορίας
- Αριστείδης Μανωλάκος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ σε ηλικία 88 ετών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.