• Πολιτισμός

    Διακοπή ρεύματος το πρωί στην Ακρόπολη

    Το Ερέχθειο με τον νέο φωτισμό


    Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το πρωί στην Ακρόπολη προκαλώντας αναστάτωση στον ιερό βράχο, πόσο μάλλον που συνοδεύτηκε από σοβαρή βλάβη της κεντρικής αντλίας νερού. Ήδη το πρόβλημα ερευνά η ΔΕΔΔΗΕ,  που έσπευσε για να πραγματοποιήσει έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την διακοπή και αναμένεται το πόρισμά της. Παράλληλα υπήρξε και απώλεια της σύνδεσης με το Ίντερνετ κάτι που επίσης ερευνάται.

    Οι πρώτες πληροφορίες ωστόσο μιλούν για γενικότερο πρόβλημα της ΔΕΗ στον υποσταθμό της ευρύτερης περιοχής. Η ροή των επισκεπτών στην Ακρόπολη ωστόσο δεν επηρεάστηκε.

    Θυμίζουμε, ότι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης _ το βράδυ βεβαίως_ που επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ βραβεύθηκε πρόσφατα από τα Darc Awards 2020, που θεωρούνται τα Όσκαρ φωτισμού, λαμβάνοντας τρία βραβεία σε έναν διαγωνισμό ανάμεσα σε 400 υποψηφιότητες από 40 χώρες.

    Στο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς εξάλλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, που συμπίπτει εφέτος με την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας από την πανδημία ωστόσο, ο εορτασμός θα περιοριστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη τελετή, την ΕΕ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.



    ΣΧΟΛΙΑ