• Πολιτισμός

    Ανοίγουν την Δευτέρα οι αρχαιολογικοί χώροι – Αυτοψία Μενδώνη στην Ακρόπολη

    Μενδώνη Ακρόπολη

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε αυτοψία στην Ακρόπολη


    Ανοίγουν από αύριο Δευτέρα οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, με την Ακρόπολη να είναι φυσικά μεταξύ αυτών.

    Οι επισκέψεις θα γίνονται, όπως ορίζουν οι τελευταίες αποφάσεις των επιδημιολόγων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά της επιδημίας, έτσι: Οι επισκέπτες μπορούν να εισέρχονται στους χώρους σε ομάδες ως και των τριών ατόμων, με εξαίρεση, όταν πρόκειται για οικογένειες, ενώ θα πρέπει να επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους των ορίων του δήμου τους.

    «Οι αρχαιολογικοί χώροι -ως υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι- είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα “αποσυμπίεσης” από την πολύμηνη καραντίνα, αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία ενός ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιπάτου», όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που επισκέφθηκε την Ακρόπολη την Κυριακή.

    Η ίδια επισήμανε, ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, καθώς όπως τόνισε «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια εργαζομένων και κοινού. Το ΥΠΠΟΑ και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την κατάλληλη προετοιμασία των αρχαιολογικών χώρων, σε όλη την επικράτεια, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορέσουν να χαρούν με ασφάλεια την επίσκεψή τους.

    Προφανώς οφείλουμε όλοι, επισκέπτες και εργαζόμενοι, να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των άλλων αλλά και τη δική μας». Την υπουργό Πολιτισμού συνόδευσαν ο γεν. γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η αρμόδια Έφορο Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου, ο τμηματάρχης Έργων της Εφορείας Πόλεως Αθηνών Μιχάλης Λεφαντζής, η αρχιφύλακα τους χώρου Ελένη Φιλιππαίου και άλλοι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ