Πολιτική

Ζαχαριάδης-Θεοδωράκης: Κ. Βορίδη τι ακριβώς συνέβη στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

  • NewsRoom
Μάκης Βορίδης

Μάκης Βορίδης


Κοινή δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη, Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Γρηγόρη Θεοδωράκη πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, διαδοχικές κυβερνήσεις διοργανώνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα χωρίς προβλήματα. Η κυβέρνηση των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ανίκανη ακόμη και για τα αυτονόητα.

Μετά την αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των σχετικών θέσεων, νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το Σάββατο 4/3/2023.

Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων στους υποψηφίους, ενώ δόθηκε χρονική παράταση και παρασχέθηκαν διευκρινήσεις στους εξεταζόμενους σε προχωρημένη ώρα της διαδικασίας κι ενώ αρκετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει… Τα παραπάνω εφόσον ευσταθούν, εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ομολόγησε άλλωστε και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ με σχετική δήλωσή του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια….Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της διαδικασίας αυτής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεχώς εξελισσόμενη σχετική τεχνολογία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σέβεται πλήρως το κύρος και την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εμπιστεύεται μια ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε την απρόσκοπτη διεξαγωγή μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις μας προχώρησε στη διεξαγωγή ενός γραπτού διαγωνισμού – μαμούθ παραμονές εκλογών, στήνοντας ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, χωρίς να είναι έτοιμη.

Κ. Βορίδη οφείλετε να δώσετε άμεσα απαντήσεις:

  • Είναι βάσιμες οι καταγγελίες των υποψηφίων;
  • Γιατί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρεται στην ανάγκη βελτίωσης του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων; Τι δεν πήγε καλά;
  • Τι ακριβώς συνέβη στον γραπτό διαγωνισμό;»

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονόμου: Ο κόσμος θέλει να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη

Χατζηδάκης για Τέμπη: Πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων -Να μην διστάσουμε στο να γίνουν απολύσεις



ΣΧΟΛΙΑ