• Πολιτική

    Ζαχαράκη για Πανελλαδικές: «Θα τηρηθεί το ισχύον σύστημα για τουλάχιστον δύο χρόνια»

    • NewsRoom
    Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

    Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού


    Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά».

    Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, η κα Ζαχαράκη ανέφερε πως «θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη», ενώ για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής τόνισε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».

    Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ’ ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες».

    Ως προς τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κα Ζαχαράκη επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».

    Σύμφωνα με την ίδια τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα σχολεία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι στο τέλος Ιουλίου ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών είπε ότι «γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά τον Σεπτέμβριο».



    ΣΧΟΛΙΑ