• Πολιτική

    Ξυλοδαρμός φοιτητή: Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει η Κεραμέως

    • NewsRoom
    Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως


    Για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των μαθητών αλλά και το νέο περιστατικό επίθεσης κατά φοιτητή, τοποθετήθηκε το πρωί Τετάρτης, σε εμφάνισή της στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δύο ημέρες μετά τις διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κατά των μέτρων, αλλά και στη σκιά των αμφιβολιών αν η κυβέρνηση έχει τελικά την αποφασιστικότητα να επιβάλει τη νομιμότητα στα πανεπιστήμια.

    Σχετικά με τον ξυλοδαρμό φοιτητή στην πρώην ΑΣΟΕΕ, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό και έγιναν όλες οι ενέργειες, με την κατάθεση του νεαρού.

    Έγιναν όμως; Διότι ο φοιτητής κατήγγειλε ότι ενημερώθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και ο Πρύτανης της σχολής , αλλά «δεν γίνεται τίποτα».

    Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ) είχε δηλώσει, λίγο νωρίτερα στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ότι κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε χώρο εντός του πανεπιστημίου, όπου έγινε η επίθεση.

    Η κ. Κεραμέως, απαντώντας στην ερώτηση, «ακόμη αναζητείται η νομιμότητα στα Πανεπιστήμια;», αρκέστηκε να πει ότι «γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός», ενώ αναφερόμενη στην πολυσυζητημένη πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση»…

    «Τρομακτική παραπληροφόρηση»

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η υπουργός αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε η υπουργός.

    Η ίδια μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες, π.χ. εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κ.λπ.

    Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

    Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

    Έκκληση για εμβολιασμό από την Νίκη Κεραμέως

    Για την πανδημία κορονοϊού και το τι συμβαίνει στις σχολικές μονάδες, η υπουργός είπε ότι «τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας», εξηγώντας ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό, τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα.

    «Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ» συμπλήρωσε. «Έχουμε και rapid, εργαστηριακά τεστ» κατέληξε. Αναφερόμενη, δε, στο εμβόλιο, κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ