Πολιτική

Ξεσπά ο Στέφανος Κασσελάκης: Κρατιέμαι εδώ και μια βδομάδα – Η Αχτσιόγλου στρέφει τα βέλη της σε μένα λες και είμαι ο Μητσοτάκης

  • NewsRoom
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης


Ξέσπασε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του που έκανε στα social media δυο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Έφη Αχτσιόγλου ότι στρέφει – όπως λέει – τα βέλη της σε εκείνον λες και είναι ο Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναρτώντας το σχετικό έγγραφο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει πως, προτού θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει προτάσεις του στην Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να τη βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα της.

Δεν που απάντησε ποτέ, δηλώνει ο κ. Κασσελάκης, και παράλληλα τονίζει για τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη του κόμματός του: «Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης προτείνει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που είτε δίνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζόμενους, είτε μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης και αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το μέιλ γράφει:

 «Όπως υποσχέθηκα… Οι ιδέες μου (στα Αγγλικά, ζητώ συγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα όπως επιθυμείς.

  • Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα
  • Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν δεξαμενές δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιοχής της Αθήνας.
  • Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: Επιβολή προθεσμίας 3 ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρους, απαίτηση όλες οι υποθέσεις δημόσιων πόρων, υπεξαίρεσης να τίθενται σε συζήτηση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση της διοικητικής υποστήριξης.
  • Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερψήφισης.
  • Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά και όλους τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις, κ.λπ.
  • Τερματισμός του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του νοσοκομείου και της διοίκησης.

Τέλος, καλεί του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν του τόνους.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο.

Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση.

Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες».

Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης.

Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση.

Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης!

Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω.

Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών.

Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ.

Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της–, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της.

Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα.

Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς.

Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ

Εσείς είστε οι εγγυητές της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας.

Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς.

Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη.

Δεν τη σκορπάμε.

Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει.

Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας».

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης για το ατόπημα με το ψευδοκράτος: Ήμουν κουρασμένος, θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά

Στέφανος Κασσελάκης: Ουδέποτε συναντηθήκαμε μαζί του, λέει η ΑΔΕΔΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Καλώ σε παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσηςΣΧΟΛΙΑ