• Most Popular

    Ξεσάλωσε το Twitter για την αναφορά Τσίπρα σε Χίτλερ και Μουσολίνι

    • NewsRoom


    Σάλος ξέσπασε στο Twitter από την αναφορά του πρωθυπουργού στον Μουσολίνι και στον Χίτλερ με αφορμή την επέτειο λήξης του… Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    «Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό. Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτούς. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση. Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες.

    » Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς. Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα. Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης. Εκεί πάτησαν οι δημαγωγοί της περιόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Στο Twitter στήθηκε πανηγύρι κάτω από το #Στόκος_Τσίπρας, με τους χρήστες να ειρωνεύονται άγρια τον Έλληνα πρωθυπουργό για όσα είπε.




    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Α.Τσίπρας στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Ά Παγκόσμιου Πολέμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Daily Mail: «Σαγηνευτική» η Περιστέρα Μπαζιάνα



    ΣΧΟΛΙΑ