• Πολιτική

    Ξεκίνησε η «συνεδρίαση των Σπετσών»: Με βαν έφτασαν στην οικία Κασσελάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Στην οικία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, έφτασαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής οι βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να ξεκινήσει η τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οικία Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

    Πρώτος έφτασε ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και ακολουθούσε το βαν με τους βουλευτές, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι των Σπετσών.

    Αρκετοί κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία τους και άλλοι απόλαυσαν ένα καφέ, καθώς ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος, έχοντας δώσει ραντεβού για την επιβίβαση λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα η συνεδρίαση θα διαρκέσει ως τις 20:30 και ακολούθως ο κ. Κασσελάκης θα παραθέσει γεύμα εντός της οικίας του, στους βουλευτές.

    Από τους 36 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» στις Σπέτσες – λίγες ώρες μετά το επεισόδιο Ακρίτα-Καρανίκα – θα δώσουν 33 καθώς θα απουσιάζουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Ακρίτα, η Μαρίνα Κοντοτόλη και η Όλγα Γεροβασίλη.

    Ειδικότερα, παρόντες στη συνάντηση είναι οι εξής:

    Χρήστος Γιαννουλης
    Κυριακή Μάλαμα
    Αλέξανδρος Αυλωνίτης
    Πέτρος Παππάς
    Αλέξανδρος Μεικοπουλος
    Καλλιόπη Βέττα
    Μίλτος Ζαμπάρας
    Χάρης Μαμουλάκης
    Γιάννης Σαρακιώτης
    Νίκος Παππάς
    Κατερίνα Νοτοπουλου
    Διονύσης Καλαματιανός
    Γιώργος Καραμέρος
    Θεοδώρα Τζάκρη
    Ευάγγελος Αποστολάκης
    Όθων Ηλιόπουλος
    Ράνια Θρασκιά
    Ραλλία Χρηστίδου
    Σωκρατης Φάμελλος
    Βασίλης Κόκκαλης
    Συμεών Κεδίκογλου
    Γιώργος Γαβρήλος
    Θεόφιλος Ξανθόπουλος
    Κώστας Μπάρκας
    Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
    Παύλος Πολάκης (που θα ερχόταν αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω χειρουργείου)
    Γιωτα Πούλου (θα έρθει αργότερα)
    Νίνα Κασιμάτη (θα έρθει αργότερα)
    Ρένα Δούρου (θα έρθει το Σάββατο)
    Αθήνα Λινού (θα έρθει το Σάββατο)

    Απόντες, όπως ήταν ήδη γνωστό, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, η Έλενα Ακρίτα και η Μαρίνα Κοντοτόλη. Οι Μπάρκας και Ξανθόπουλος καθυστέρησαν να φτάσουν στην Κόστα και αναμένεται να φτάσουν στο νησί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Υπενθυμίζουμε ότι από το νησί απουσιάζει ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών, αλλά θα φτάσει σήμερα το βράδυ στο νησί.

    Για το Σάββατο οι συνεδριάσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί με μεσημεριανό διάλειμμα στις 2 μετά το μεσημέρι, για να αρχίσουν εκ νέου μετά τις 4 το απόγευμα προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν τις 9 το βράδυ.

    Η «μυστική» άφιξη Κασσελάκη χθες στις Σπέτσες

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έφτασε στο νησί με… περιπετειώδη τρόπο χθες μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φτάσει από νωρίς χθες το απόγευμα στο νησί.

    Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, να εξασφαλίσουν ένα πλάνο από την άφιξη του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες, καθώς υπήρξε πρόνοια, για να μείνουν οι τηλεοπτικές κάμερες μακριά από τον Στέφανο Κασσελάκη

    Συγκεκριμένα, οι αποσκευές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν σε προβλήτα κοντά στην οικία του, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έφτανε και ο ίδιος εκεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φτάσει με θαλάσσιο ταξί στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, αιφνιδιάζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.

    Από τους εκπροσώπους του Τύπου έγινε αντιληπτός μόνο όταν έκανε μια βραδινή βόλτα, κρατώντας ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με το παρελθόν.

    Το χαμηλό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ασύνδετο με την πολιτική διάσταση της επίσκεψης των βουλευτών στο νησί, καθώς όλοι επιθυμούν το ίδιο κλίμα.

    Το δείπνο του Σαββάτου

    Μετά τις συνεδριάσεις του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον «Ταρσανά», αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών η Κουμουνδούρου αναζητούσε χθες εναλλακτική λύση.

    Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στενή συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου Αλιείας

    Γερμανία: Μετά τους αγρότες στον δρόμο και οι οδηγοί φορτηγών – 620 φορτηγά στην Πύλη του Βραδεμβούργου

    ΔΕΣΦΑ: Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τον Κάθετο Διάδρομο φυσικού αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ