ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έναρξη των εργασιών για τη συγκρότηση της επιτροπή Ελλάδας – πΓΔΜ για τον αλυτρωτισμό στα σχολεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και πΓΔΜ θα εξετάσει εάν απαιτούνται αλλαγές στα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, σύσταση της Επιτροπής προβλέπεται από την συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο του άρθρου 8, που αφορά πρωτίστως την εξάλειψη εκφάνσεων αλυτρωτισμού.
Η Ελλάδα θα διαθέτει επτά μέλη στην Επιτροπή, με πρόεδρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορά την Επιτροπή μπορεί κατ’ εξαίρεση να αρχίσει να εφαρμόζεται πριν την οριστική κύρωσή της. Εάν η Συμφωνία δεν κυρωθεί από οποιαδήποτε από τις δύο χώρες του έργο της Επιτροπής δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προκλητικός ο Ν. Βούτσης: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι»!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Το 5G ξεπερνά το 99% πληθυσμιακής κάλυψης – Σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα
- Αμερικανικά ομόλογα: Άνοδος των αποδόσεων εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό
- Οι λύσεις τηλεϊατρικής TytoCare στην έκθεση BEYOND 2026
- Δημήτρης Παπαστεργίου για Pharos AI Factory: O «Δαίδαλος» είναι μόνο η αρχή – Χτίζουμε λύσεις με ελληνικό αποτύπωμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.