• First Top Stories

    Ξεδιπλώνεται ο προεκλογικός σχεδιασμός Μητσοτάκη: Στο στόχαστρο οι μονοεδρικές

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο φουλ δουλεύει από την αρχή της εβδομάδας ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς μετά τις ολιγοήμερες διακοπές. Πρώτη προτεραιότητα η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί καθαρής εξόδου, ενώ παράλληλα η ΝΔ ξεκινά τις εξορμήσεις στην Περιφέρεια αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις μονοεδρικές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Η Πειραιώς στοχεύει στην εκλογική επικράτηση και στις επτά μονοεδρικές και το ξεδίπλωμα του σχεδιασμού αυτού ξεκινά με την πρώτη εξόρμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο αύριο, Παρασκευή 24 Αυγούστου.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφθεί το νησί και το 2016, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.

    Η επίσκεψη συμπίπτει με τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις θρησκευτικές τελετές, μαζί με τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπεύθυνο για τα Ιόνια Νησιά Βασίλη Οικονόμου.

    Ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, θα επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο του νησιού. Το απόγευμα θα επισκεφτεί έκθεση τοπικών προϊόντων και στη συνέχεια θα δώσει το «παρών» στην Λιτανεία του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

    Την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, επίσης σημαντική περιοχή για τη ΝΔ, ειδικά μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δυσφορία έναντι της κυβέρνησης. Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη από τον Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στο Μάτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανίσχυρος ακόμη και για ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Ποιος του δένει τα χέρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης



    ΣΧΟΛΙΑ