• Big Story

    Ανίσχυρος ακόμη και για ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Ποιος του δένει τα χέρια

    • NewsRoom


    Η προχθεσινή διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η ένδειξη, η χθεσινή δήλωση Τσακαλώτου ήταν η απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει o Αλέξης Τσίπρας να του «βγει» η εξίσωση του πολυδιαφημισμένου ανασχηματισμού, ο οποίος ξεκίνησε ως διευρυμένος και σαρωτικός και κατέληξε ως διορθωτικός.

    Η πρώτη γεύση της αδυναμίας φάνηκε από τη διαρροή ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει στην ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα για να μην… ταράξει «τα μπάνια του λαού». Αυτό ακούστηκε αρκετά προσχηματικό και η εντύπωση  της αδυναμίας επιβεβαιώθηκε από τα χθεσινά καρφιά Τσακαλώτου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Ενώ θεωρείται αμετακίνητος από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος έδειξε τη δυσαρέσκειά του, όπως και της ομάδας του στις φήμες περί ανοίγματος της κυβέρνησης σε πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς λέγοντας ότι «γράφουμε νέες σελίδες… μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν», ότι συνεχίζουμε «με τις ίδιες αξίες» και πως ο Οδυσσέας «νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».

    Οι δηλώσεις αυτές, εκτιμάται από πολλούς αναλυτές, δείχνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει στο κυβερνητικό σχήμα, στοιχείο που δικαιώνει όσους μιλούν για έλλειψη ισχύος εκ μέρους του στην παρούσα συγκυρία ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, μετά από πολλές ημέρες σιωπής διάλεξε να κάνει την παραπάνω δήλωση λίγες ώρες μετά το μήνυμα Τσίπρα από την Ιθάκη και πριν από τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό.

    Πέραν της δυσαρέσκειας Τσακαλώτου για τους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά, θέμα εγείρεται πλέον και για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. «Οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την συμμαχία, δεν συντρέχουν πια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, αν και από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Οι αδυναμίες είναι πολλές και δεν κρύβονται. Πρόκειται για το πιο δύσκολο καλοκαίρι του Αλέξη Τσίπρα από το 2015 και μετά, και είναι περισσότερο από φανερό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως και η κυβέρνησή του έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανασχηματισμός… από την επόμενη εβδομάδα! «Δε χαλάμε τις διακοπές του κόσμου» λέει το Μαξίμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Τσίπρα με συμβολισμό «Ιθάκης» και μετά ανασχηματισμός-Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν



    ΣΧΟΛΙΑ