• Πολιτική

    Βρούτσης: Η Αχτσιόγλου υπέγραψε κλαδική για 7 ημέρες δουλειάς

    • NewsRoom

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Υποκρισία καταλόγισε στην κυβέρνηση και ειδικά στην υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την διαστρέβλωση της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη περί των αλλαγών που φέρνει η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της εργασίας. Απαντώντας στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για την επταήμερη εργασία, ο κ. Βρούτης κατέθεσε στη Βουλή το ΦΕΚ 4418 που αφορά τη συλλογική κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό με την υπογραφή Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει, όπως είπε, «εφτά ημέρες δουλειάς».

    Ο κ. Βρούτης προκάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για την επιστροφή του ΦΠΑ στο 13% συνολικά στην εστίαση «εκεί που ήταν το 2014».

    «Μακάρι να είχαμε μείνει στο 2014, κάναμε μια μεγάλη διαδρομή οι φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι έχασαν πάρα πολλά λεφτά και σήμερα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

    Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης για τη 13η σύνταξη, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014 όταν δεν είχε ψηφίσει τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% ενώ «με αφίσες καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει φόρους και ΦΠΑ. Αυτοί είστε. Ψεύτες και υποκριτές γι’ αυτό θα σας καταψηφίσει ο κόσμος».

    Κατηγόρησε το υπ. Εργασίας για «λαθροχειρία στο Μητρώο των εκκρεμών συντάξεων» καθώς σήμερα 250.000 πολίτες περιμένουν να πάρουν την σύνταξή τους. Με βάση δε την απάντηση που είχε δώσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο τότε υπουργός Δ. Στρατούλης στον βουλευτή Γ. Σταθά, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 «παρέλαβε σε εκκρεμότητα 66.220 συντάξεις ενώ η έκδοσή τους γίνονταν με αναμονή από δύο έως έξι μήνες. Να ποιοι είστε!» ξέσπασε ο κ. Βρούτσης. «Αυτό παραλάβατε και σήμερα υπάρχουν 250.000 που περιμένουν να πάρουν σύνταξη».

    Παραδοχή από Αχτσιόγλου

    Απαντώντας η κ. Αχτσιόγλου παραδέχτηκε πως έχει υπογράψει για 7ήμερη εργασία,  και σημείωσε πως είναι συνηθισμένη πρακτική σε κάποιους κλάδους.

    Ωστόσο, η κ. Αχτσιόγλου απέφυγε να αναφερθεί στις εκκρεμείς συντάξεις παρά την πρόκληση του Γιάννη Βρούτση και τον χαρακτηρισμό του ως «λαθροχειρία στο Μητρώο» , με στόχο να εξαφανιστεί ο αριθμός όσων περιμένουν στην ουρά να λάβουν σύνταξη.



    ΣΧΟΛΙΑ