• Πολιτική

  Βουλή: Tο απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης – Το χρονοδιάγραμμα

  • NewsRoom
  Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή

  Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή


  Αρχίζει το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

  Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

  Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17:00 με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

  Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και, κατόπιν, οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.

  Στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ’ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

  Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων

  Πέμπτη, 06/07/2023

  17:00 (ολομέλεια) Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

  Παρασκευή, 07/07/2023

  09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

  Σάββατο, 08/07/2023

  09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. (κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά).

  Διαβάστε επίσης:

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτούς τους φόρους θα μειώσει – Όλη η λίστα

  Κλείδωσε το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο – Οι νέες φοροελαφρύνσεις που θα ψηφιστούν πριν τον Αύγουστο

  Οι φορολογικές ελαφρύνσεις και τα μέτρα στήριξης που έρχονται στη Βουλή  ΣΧΟΛΙΑ