• Πολιτική

    Βουλή: Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου για αναφορές Χρυσοχοΐδη σε πυρκαγιές

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας


    Επίθεση στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε – σε σύντομη παρέμβαση της- η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την απάντηση του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με τις πυρκαγιές.

    Άμεση ήταν η αντίδραση της παριστάμενης Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, που αντέτεινε ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν υποκρίνονται τους πανεπιστήμονες, αλλά μιλάνε σοβαρά, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα.

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές του κ. Χρυσοχοΐδη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Είναι προσβλητική η φράση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι πυρκαγιές υπήρχαν όλες τις προηγούμενες 10ετίες, και είναι τουλάχιστον προσβλητική για αυτό που ζουν οι συμπολίτες μας σε όλη την επικράτεια.

    Η φράση του, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε πυρκαγιές είναι ακραία αλαζονική, σε σχέση με το βίωμα που διαμορφώνουν οι συμπολίτες μας και βρίσκονται σε απόγνωση.

    Η φράση, είμαστε η κυβέρνηση που έχει τα περισσότερα εναέρια μέσα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός προχθές, τα οποία ερμήνευσα ως δείγμα αυτοκριτικής . Είπε ο πρωθυπουργός, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αγοράσουμε αλλά υπάρχουν προβλήματα.

    Έρχεται όμως εδώ ο υπουργός Υγείας και τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα. Και μάλιστα τα λέει αυτά, στο όνομα του ποσοστού που έλαβε το κυβερνητικό κόμμα πριν από ένα μήνα στις εκλογές. Αυτή η στάση, όχι απλώς προβληματίζει αλλά εμβάλει και σε σοβαρότατη ανησυχία αν αυτή είναι η κυβερνητική στάση απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν εδώ και 10 μέρες σε όλη την Ελλάδα».

    «Αν δεν υπάρχει σεμνότητα, αυτοκυριαρχία, ανάληψη ευθύνης αλλά υπάρχει αυτή η ακραία επίδειξη αλαζονείας, τότε δεν υπάρχει και ελπίδα στους πολίτες ότι θα γίνει κάτι έστω τώρα, την ύστατη στιγμή.

    Η φράση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν έχει γνώση για επιχειρησιακές για το πυροσβεστικό σώμα, και δεν θέλει να έχει γνώση, του υπενθυμίζω ότι βρίσκεται εδώ, εισηγούμενος ένα νομοσχέδιο που παίρνει πυροσβέστες από τη Πυροσβεστική και τους βάζει οδηγούς στο ΕΚΑΒ όπου πέθαναν άνθρωποι.

    Αν δεν θέλει να έχει γνώσεις πρέπει να παραιτηθεί. Θυμόμαστε όλοι ότι εκ των υστέρων είπε πως ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    «Όταν μιλάμε για επιχειρησιακές γνώσεις στο πεδίο, σε σχέση με τη πυροσβεστική, πρέπει να είμαστε ειδικοί. Τέτοιου τύπου αναφορές έκανε ο κ. Βελόπουλος και εμείς εδώ δεν υποκρινόμαστε τους πανεπιστήμονες. Μιλάμε σοβαρά, τεκμηριωμένα και πάντα με επιχειρήματα. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο μίλησε ο υπουργός Υγείας πριν και όχι παριστάνοντας πράγματα που δεν γνωρίζει», της απάντησε η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και συμπλήρωσε:

    «Όσο για το αν έχουμε επαρκή ή όχι πυροσβεστικά μέσα, έχει απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έχε πει από αυτό εδώ το βήμα ότι παγκοσμίως υπάρχουν 35 «Εricson», που θεωρείται το πιο αποτελεσματικό μέσο εναέριας πυρόσβεσης και από αυτά τα 35 διεθνώς η χώρα έχει τα 10.

    Πείτε μου εσείς λοιπόν αν έχουμε κάνει πολλά ή λίγα σε αυτόν τον τομέα».

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: Θα παταχθούν ακόμη και οι ελάχιστες περιπτώσεις ασυδοσίας στην αγορά

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ερχόμενη Δευτέρα η επίσκεψη στην Κύπρο

    Ηλίας Κασιδιάρης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ