• Πολιτική

    Βουλή: Λύθηκε το πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα από το Κανάλι της Βουλής

    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής

    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής


    Στην αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος της κάλυψης των πνευματικών δικαιωμάτων σκηνοθετών, σεναριογράφων και θεατρικών συγγραφέων από πλευράς του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, προχώρησε το ελληνικό κοινοβούλιο.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η εκκρεμότητα αυτή είχε δημιουργήσει σημαντικότατη οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου ενώ άφηνε έκθετους και τους ίδιους τους συντελεστές σειράς ψυχαγωγικών και λοιπών εκπομπών που προβάλλονταν στο Κανάλι.

    Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και του γενικού γραμματέα, Γ. Μυλωνάκη, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων-Αθηνά, ο οποίος εκπροσωπεί τις ανωτέρω κατηγορίες δημιουργών, αποδέχθηκε μείωση της τάξης του 70,54% ή 226.599 ευρώ επί της αρχικής οφειλής ενώ συμφωνήθηκε και η διαμόρφωση ενός πλαισίου σταθερών πληρωμών προς αποφυγή εκ νέου καθυστερήσεων.

    “Πρόκειται αναντίρρητα για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία διασφαλίζει τους συνεργάτες του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και επιλύει μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά και τους καλλιτέχνες” τονίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ