ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 266 βουλευτές, ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».
Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων και των ανεξαρτήτων βουλευτών.
Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.
Η εξεταστική επιτροπή εξετάζει κυρίως θέματα πολιτικών ευθυνών.
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή υπήρξαν υψηλοί τόνοι, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να δέχεται πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς προτείνει να εξεταστούν οι παραλείψεις από το 1997 έως σήμερα.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε επίσης
ΑΑΔΕ – Υπ. Οικονομικών: Αναβάθμιση της νέας ψηφιακής εφαρμογής Αποδεικτικού Ενημερότητας
Προστατεύονται: Η ελληνική γλώσσα, το τραγούδι και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά
ΣΥΡΙΖΑ: Τι συζητήθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο χωρίς την Αχτσιόγλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγιάσογλου (ΟΣΥ): Στα σκαριά η λύση της έλλειψης οδηγών – Πώς θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων
- Άδωνις Γεωργιάδης – φαρμακευτικές: Ο Υπουργός στέλνει τον λογαριασμό για το clawback στον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας
- «Πουλήστε τα ΕΛΤΑ με 1 ευρώ για να τελειώνουμε» – Αρθρο παρέμβαση