• Πολιτική

    Βουλή: Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμετρώνται με φόντο την πανδημία και την οικονομία

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Βουλή η συζήτηση, με πρωτοβουλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών στην οικονομία.

    Η πρωτολογία του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

    «Πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο ελληνικός λαός» ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής σε σχετική ανακοίνωσή του.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την στήριξη της οικονομίας και των κλάδων που επλήγησαν.

    Χθες, μάλιστα, έγιναν ανακοινώσεις για την στήριξη του κλάδου της εστίασης, που έχει πληγεί με μεγάλη σφοδρότητα. Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει ένα πακέτο ύψους 330 εκατ. ευρώ, ώστε να κινηθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου μόλις δοθεί το πράσινο φως για να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά.

    Εξάλλου, πριν από λίγα 24ωρα ο πρωθυπουργός παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έναν οδικό χάρτη με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

    Όπως τόνισε, το Σχέδιο στηρίζεται σε 4 πυλώνες: την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας.

    Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία.

    Διαβάστε ακόμη:

    330 εκατ. ευρώ για την άμεση ενίσχυση του κλάδου της εστίασης – Έως 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ

    «Κλείδωσε»: Δύο self tests, από 5 εταιρείες, στα φαρμακεία της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ