• Πολιτική

  Βουλή: Γιατί αποσύρθηκε η διάταξη για αποζημίωση γονέων άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου ή στρατιωτικού που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας

  • NewsRoom
  Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης

  Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης


  Σε μία απόσυρση και μία νομοτεχνική βελτίωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

  Ειδικότερα:

  Αποσύρθηκε το άρθρο 105, που αφορά «την αποζημίωση και σύνταξη γονέων άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου ή στρατιωτικού, θανόντος σε διατεταγμένη υπηρεσία», προκειμένου, όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, για «να γίνουν βελτιώσεις καθώς είναι απαραίτητος ο έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο».

  Στο άρθρο 28, για τη διάρκεια του ελέγχου από την ΑΑΔΕ προστίθεται ότι «δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από το ένα έτος η περίπτωση αναστολής των προθεσμιών για την διάρκεια ολοκλήρωσης του ελέγχου για το χρονικό διάστημα που γίνονται ενέργειες στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου από άλλες αρχές, εκτός της φορολογικής διοίκησης και για το χρονικό διάστημα από την υποβολή αιτήματος της φορολογικής διοίκησης προς τις εισαγγελικές ή διωκτικές αρχές, ειδικούς επιστήμονες για πραγματογνωμοσύνη ή αλλοδαπές αρχές, στο πλαίσιο διοικητικής συνεργασίας ή αναστολή στις περιπτώσεις αυτές».

  Επίσης, προβλέπεται ότι «οι προθεσμίες για τη διάρκεια του ελέγχου δεν ισχύουν σε περιπτώσεις ελέγχων που γίνονται μετά από εισαγγελική παραγγελία ή από κοινού με διεθνή αλλοδαπή φορολογική ή διωκτική αρχή ή εφόσον αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής ή απάτης ΦΠΑ και εμπλέκονται περισσότεροι από 5 ελεγχόμενοι ή οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο διαδικασίας αμοιβαίου διακανονισμού».

  Τέλος, στο άρθρο 28 προβλέπεται ότι είναι δυνατός ο νέος έλεγχος της υπόθεσης αν προκύψουν νέα στοιχεία όπως ορίζονται στο άρθρο 27 του ίδιου νόμου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για το Brent – Οριακή άνοδος για το WTI

  Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Φοβάμαι πως η Ευρώπη δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

  Βρετανία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον  ΣΧΟΛΙΑ