• Πολιτική

    Βουλή: Η κυβέρνηση ανοίγει με τροπολογία τον δρόμο προς την ευρωβουλή για Κουντουρά και Δανέλλη

    • NewsRoom

    Έλενα Κουντουρά


    Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή – ευρωβουλευτή και επιτρέπει στους νυν βουλευτές να μην παραιτούνται από την βουλευτική τους έδρα προκειμένου να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

    Η τροπολογία αυτή θα δώσει την δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του βουλευτές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

    Με την τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα ένας βουλευτής που θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή να διατηρεί ταυτόχρονα την έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, μάλιστα, θα μπορεί να παραμείνει βουλευτής ενώ εφόσον εκλεγεί θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια έδρα θα κρατήσει!

    Με την φωτογραφική τροπολογία, ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται πως θα επιβραβεύσει βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση, με τις φήμες να κάνουν λόγο για πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό του την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά και τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Δανέλλη.

    Η τροπολογία κρίνεται απαραίτητη καθώς σε διαφορετική περίπτωση, με βάση τον μέχρι σήμερα νόμο, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη βουλή και τη θέση τους να πάρουν οι πρώτοι επιλαχόντες με τα κόμματά του. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές, ενώ έχει την στήριξη ακόμα έξι ανεξάρτητων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης, φτάνοντας την απαραίτητη πλειοψηφία των  151 βουλευτών.

    Πάντως, αν κάποιος από τους δύο τους καταφέρει να εκλεγεί θα πρέπει να αποφασίσει ποια έδρα θα κρατήσει. Σε περίπτωση που επιλέξει αυτή του ευρωβουλευτή, τότε θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζεται ο πόλεμος Καμμένου-Κοτζιά: «Ο προδότης της Μακεδονίας μου επιτίθεται ενώ αναρρώνω»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με την παράταξη του Γ. Σγουρού



    ΣΧΟΛΙΑ