• Πολιτική

    Βουλή: Αύριο η ομιλία Ζελένσκι, μέσω τηλεδιάσκεψης – Η στάση των κόμματων

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Η ελληνική Βουλή είναι έτοιμη να υποδεχθεί αύριο, Πέμπτη, στις 12:00, διαδικτυακά και μέσω τηλεδιάσκεψης τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μία ακόμη προσπάθεια του Ουκρανού προέδρου για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και ενίσχυσης της διεθνούς στήριξης της χώρας του.

    Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τη σχετική πρόσκληση που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

    Η ομιλία θα έχει διάρκεια περίπου 10 με 15 λεπτά. Η προσφώνηση θα γίνει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ με βάση τη συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας δεν πρόκειται να δεχθεί ερωτήσεις.

    Οι τυπικές διαδικασίες της φιλοξενίας του ουκρανού προέδρου στην ελληνική Βουλή ολοκληρώθηκαν κατά την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

    Από την ομιλία του κ. Ζελένσκι θα απουσιάσουν τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 θα εκπροσωπηθεί, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, μόνο από έναν βουλευτή.

    Θετικοί, εκτός φυσικά της ΝΔ, στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου να τοποθετηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

    Τα θεωρεία δεν θα ανοίξουν ούτε θα δοθούν προσκλήσεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βουλή τον μήνα Μάρτιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος (150). Στο πλαίσιο αυτό παρόντες, ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παραβρεθούν περισσότεροι από 200 βουλευτές.

    Διαβάστε επίσης

    Παράταση λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

    Ρωσική πρεσβεία: Η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα θα έχει συνέπειες



    ΣΧΟΛΙΑ