• Πολιτική

    Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για άρθρα του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

    Ανοίγει η πλατφόρμα για καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους – Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους παλιούς συνταξιούχους

    Ανοίγει η πλατφόρμα για καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους – Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους παλιούς συνταξιούχους


    Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, απέσυρε το άρθρο 99 του νομοσχεδίου, που αφορά τη χρήση γης για τον Δήμο Αθηναίων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας και επί της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου και επί τεσσάρων άρθρων Του άρθρου 44 για τη χρήσης γης, του άρθρου 48 για τους δασικούς χάρτες, του άρθρου 92 για τους σταθμούς μεταφόρτωσης και του άρθρου 99.

    Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο επί της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου, όσο και επί των άρθρων, αντιτείνοντας ότι καμία απολύτως παραβίαση του Συντάγματος δεν γίνεται. Την συνταγματική νομιμότητα του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκαν τόσο ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ, ‘Αγγελος Συρίγος, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Μπουκώρος.

    Αναφορικά με την απόσυρση του άρθρου 99, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα δοθεί ολοκληρωμένη λύση για το ζήτημα στο χωροταξικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε δύο μήνες.

    Με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ επί της αντισυνταγματικότητας των άρθρων συντάχθηκαν τα τρία μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ υποστήριξε μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν μπορεί να μετατραπούν σε συνταγματικό διάλογο.



    ΣΧΟΛΙΑ