• Πολιτική

    Βολουδάκης για την αποχώρηση των βουλευτών από την συνεδρίαση του NATO – «Απαραίτητη η φασαρία»

    • NewsRoom

    Μανούσος Βολουδάκης


    Η ελληνική αντιπροσωπεία, παρευρισκόμενη χθες στη συνεδρίαση του NATO, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων της αναφορικά με το μείζον ζήτημα του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Προεδρεύοντος, καταγγέλοντάς τον ότι τους διέκοπτε συνεχώς και δεν τους άφηνε να ολοκληρώσουν τις θέσεις τους.

    Μια ημέρα μετά το περιστατικό, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, επισημαίνοντας τις συνθήκες που οδήγησαν στην αποχώρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν.

    Ο κ. Βολουδάκης, τόνισε αρχικά πως ο Πρέσβης της Τουρκίας παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας, ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο, «δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι».

    Ξεκινώντας να θέσει την ερώτησή του αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κίνημα Αλλαγής, διεκόπη από τον προεδρεύων, κάτι που συνέβη και στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά συνέβη και με μένα, αλλά επέμενα ότι έβαζα μια άλλη διάσταση στην ερώτηση, θέλοντας να ακουστεί ότι η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει τους νόμους, αλλά βάζει άλλα δεδομένα στην περιοχή», είπε ο βουλευτής κ. Βολουδάκης στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» τη «φασαρία».

    «Δεν είναι δυνατόν οι σύμμαχοί μας να μη λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του ΝΑΤΟ, με πρώτη απ’ όλες τη νομιμότητα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».



    ΣΧΟΛΙΑ