ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To “δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα” που διεμήνυε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά φαίνεται ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με έρευνα της BofA η δεύτερη χώρα που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσει μετά την Βενεζουέλα με βάση τα CDS είναι η Ελλάδα.
Πρώτη στην σχετική λίστα είναι η Βενεζουέλα με τα CDS της χώρας να βρίσκονται λίγο κάτω από τις 6.000 μονάδες βάσης, ενώ της Ελλάδας βρίσκονται στις 1.800 μονάδες βάσης.
Οι επόμενες δέκα χώρες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας, βάσει των CDS τους, είναι η Ουκρανία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Πορτογαλία, το Καζακστάν, η Τουρκία και το Βιετνάμ.
Σουηδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία είναι στον αντίποδα οι ασφαλέστερες χώρες, με βάση πάντα τα ασφάλιστρα κινδύνου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέρμα τα φθηνά πακέτα από Temu και Shein στην ΕΕ από 1η Ιουλίου – Πώς θα χρεώνεται το «καπέλο» των 3 ευρώ
- Παπαστεργίου: Πάνω από 250.000 χρήστες στο «posokanei» – Έρχονται κι άλλα ψηφιακά εργαλεία
- Χρηματιστήριο: Στον αυτόματο πιλότο οι μετοχές της οικογένειας Στασινόπουλου, δεν καταλαβαίνουν ούτε από αποκοπές μερισμάτων
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 12,9 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την αύξηση μέσω επανεπένδυσης μερίσματος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.