• Top Stories

    Βγαίνουν από το… καβούκι τους οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ


    Μία εβδομάδα και κάτι απέμεινε για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, και μετά από ένα διάστημα εσωστρέφειας και περισυλλογής, μετά το φιάσκο του Νοεμβρίου και υπό τον φόβο απαξίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τέσσερις υποψήφιοι βγαίνουν ξανά δυναμικά μπροστά για να προωθήσουν τις θέσεις τους και να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους γιατί πρέπει να τους ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ήδη άρχισαν να «πυκνώνουν» οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των τεσσάρων υποψηφίων.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μιλώντας με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έχει σταματήσει την όλη πορεία της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει φορολογικά μέτρα και περικοπές.

    Ξεκαθάρισε ακόμα ότι ο ίδιος ποτέ δε μίλησε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο για συζήτηση σε ορισμένα ζητήματα, και σχολίασε ότι όποιος υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να συνεργαστεί σε τίποτα με την κυβέρνηση ή να συνεργαστεί σε όλα «δεν ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο».

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, καταγγέλλοντας προβοκάτσια πίσω από την οποία ενδεχομένως να κρύβεται ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από την κούρσα της διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ. Σχολίασε μάλιστα: «Καταλαβαίνω ότι δεν με θέλετε κύριε Τσίπρα, αλλά θα με λουστείτε».

    Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην περιοδεία που θα κάνει το τριήμερο, ξεκινώντας σήμερα από τη Νεμέα, συνεχίζοντας το Σάββατο σε Αριδαία, Γιαννιτσά, Δράμα και Ονειρούπολη και κλείνοντας την Κυριακή με επίσκεψη στις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θράκης.

    Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρισκεται στον δεύτερο γύρο των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του έχει καλή δυναμική. Δήλωσε ακόμα ότι είναι βέβαιος πως οι υποψήφιοι στις 20 Δεκεμβρίου θα είναι τέσσερις, απορρίπτοντας τα περί απόσυρσης υποψηφιοτήτων, ενώ για τη δική του υποψηφιότητα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το όραμά μου για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θέλω να εκφράσω την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά».

    Όσο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη, ενώ την Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά και, με ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο, ανέφερε πως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει μπάλα» μόνος του, όμως από τις 21 Δεκεμβρίου η ΝΔ ξεκινά «σκληρή αντιπολίτευση man to man».

    Όσο  για το τι συνέβη με την αποτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών τον Νοέμβριο, επεσήμανε με νόημα πως «το τι συνέβη την προηγούμενη φορά θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».



    ΣΧΟΛΙΑ